A legnagyszerűbb pillanat vagy az olimpia megcsúfolása?

Olympic Games 2016 Athletic, Track and Field zwilling zwillinge
Twins Anna (R) and Lisa Hahner of Germany in action at the finish of the Women's Marathon of the Athletic, Track and Field events during the Rio 2016 Olympic Games at Sambodromo in Rio de Janeiro, Brazil, 14 August 2016. Photo: Sebastian Kahnert/dpa
Vágólapra másolva!
Nemcsak az észt hármas ikrek közül teljesítették ketten a női maratont, hanem a német ikerpár, Anna és Lisa Hahner is kéz a kézben ért célba a riói olimpián – a Német Atlétikai Szövetség igazgatója le is teremtette őket.
Vágólapra másolva!

Az olimpia egyik legnagyszerűbb pillanata lehetett volna, amikor egymás kezét fogva futott be a célba Anna és Lisa Hahner, ám Thomas Kurschilgen a szövetség részéről nemtetszését fejezte ki.

Balra Lisa, jobbra Anna Hahner Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Sebastian Kahnert

„A győztestől 21 percre, a saját legjobbjuktól 15 percre elmaradva, a 81. és a 82. helyen célba érni nem nagy dicsőség.

Nem csak a győzelem és az érmek a fontosak, egy olimpián minden sportolónak motiváltnak kell lennie, és úgy kell teljesítenie, hogy megdöntse a saját legjobbját. Ők inkább fel akarták hívni magukra a média figyelmét” – fogalmazott a szövetség igazgatója.

Nem bánták meg Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Michael Kappeler

A Facebookon reagáltak is az ikrek. „A 81. és 82. hely? Valóban nem ebben reménykedtünk, ezért nem is vagyunk elégedettek. A célba érés?

Egyértelműen sportolói pályafutásunk legnagyszerűbb pillanata volt.”

Az ikrek nem futottak végig együtt, 300 méterrel a vége előtt érte be Anna Lisát.