Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

A legutóbbi beszámolója óta eltelt időszakból a miniszter kiemelte, hogy a kormány megalkotta a doppingról szóló jogszabályt, amelynek az ad sajnálatos aktualitást, hogy a tiltott szerek használata nemcsak a profik között, hanem a szabadidős tevékenységek során is meglehetősen elterjedt.

A 2012-es olimpiai kandidálás érdekében létrejött a pályázatot előkészítő bizottság (OPEB). "Az OPEB-en belül kifogástalan az együttműködés, így értelemszerűen ebben a kérdésben nem létezik ellentét a főváros és a kormány között sem" - mondta Deutsch.

A miniszter jelentős előrelépésnek minősítette, hogy Magyarországon is megalakult a sportdöntőbíróság, amely arra hivatott, hogy a lehetőségekhez képest minél gyorsabban eldöntse a különféle jogvitákat.

Emellett a tárca megállapodást írt alá a Magyar Labdarúgó Szövetséggel, a Magyar Labdarúgó Ligával a hazai futball utánpótlásának fejlesztésére. A Bozsik-program alkalmas lesz arra, hogy a sportág szakmailag és szervezetileg egyaránt megerősödjön.

A kormány több mint három és fél milliárd forintról szóló plusz költségvetési támogatási javaslatot terjeszt az Országgyűlés elé. Ha a parlament jóváhagyja az indítványt, összesen 4,41 milliárd forint jut a magyar sportnak.

Deutsch Tamás végezetül örömmel számolt be az új Budapest Sportcsarnok alapkövének augusztus végi letételéről - várhatóan 2002 decemberében adják át a létesítményt -, valamint arról, hogy megkezdődtek és valószínűleg márciusban befejeződnek az új budapesti műjégpálya építési munkálatai a Kisstadion szomszédságában.

Korábban: