Hatos két győzelme és két veresége ötödik helyet ért

Vágólapra másolva!
Hatos Gábor elvesztette a bronzmérkőzést a szabadfogású birkózók 74 kg-os súlycsoportjában, így ötödik helyen zárt a londoni olimpia pénteki versenynapján.
Vágólapra másolva!

Az idén és tavaly Európa-bajnoki, 2010-ben pedig világbajnoki bronzérmes magyar birkózó a 2006-ban vb-harmadik, 2008-ban olimpiai ezüstérmes üzbég Szoszlan Tyigijevtől kapott ki két menetben a bronzmeccsen.

A szombathelyi sportoló a nyolcaddöntőben lépett először a szőnyegre, ellenfele a kínai Csang Csong-jao volt. Hatos gyors akciókkal mind a két menetet magabiztosan nyerte meg, végig aktívabb volt.

Forrás: MTI/Kollányi Péter
Hatos Gábor kékben

"Kezdésnek azt hiszem, ez nagyon jó volt. Nem ismertem a kínait, az Ázsia-bajnokságon ért el jó eredményeket. Most egy nagyon erős ellenfél jön, akivel legutóbb 0-0-t birkóztam, most szeretnék átgázolni rajta" - mondta akkor Hatos a következő ellenfeléről, a kazah Abdulhakim Sapijevről.

A 2010-ben hozzá hasonlóan világbajnoki bronzérmes Sapijev ellen az első és a második menetet is 1-0-ra nyerte meg, a kazahnak nem sikerült fogást találnia a nagyon masszívnak tűnő Hatoson.

Két remek győzelme után Hatos az elődöntőben nem bírt az irániak vb-ezüstérmesével, Szaed Gudarzival. Az iráni végig nagy fölényben volt, már rögtön a menetek elején sikerült vezetést szereznie. Hatos nem talált fogást rajta, nem volt komoly esélye arra, hogy megszorítsa. Végül mindkét menetet 2-0 arányban nyerte meg Gudarzi.

A magyar birkózócsapat eddig két érmet szerzett Londonban: a kötöttfogásúaknál az 55 kilós Módos Péter harmadik, a 66 kilós Lőrincz Tamás pedig második lett. Az utolsó magyar birkózó, a 120 kilós Ligeti Dániel szombaton lép szőnyegre.