Ez egy szuper bronzmeccs volt - a magyar helyszíneket járja a MOB-elnök

Vágólapra másolva!
Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke is a helyszínen izgulta végig Csernoviczki Éva bronzmeccsét Londonban. Miután a volt olimpiai bajnok sportvezető és a győztes összeölelkezett egy fotó erejéig, az [origo]-nak nyilatkozva elmondta: nagyon örülne, ha három magyar aranyérmet szereznének a magyarok.
Vágólapra másolva!

"Hála Istennek korán jött az első érem. Fantasztikus küzdelemben lett harmadik, ez egy szuper bronzmeccs volt" - mondta Borkai Zsolt azt követően, hogy a 48 kilósok mezőnyében Csernoviczki Éva bronzérmet szerzett a világelső Tomoko Fukumit legyőzve.

A MOB elnöke elárulta: egyértelmű volt, hogy eljön arra a helyszínre, ahol több magyar érdekeltségű sportágat is meg lehet nézni (az Excel központban rendezték a vívás, a dzsúdó és az asztalitenisz küzdelmeit is szombaton). "Vívással kezdtem, aztán ugyanitt a dzsúdó következett, kapóra jött, hogy éremért küzdött egy magyar versenyző" - fogalmazott Borkai. Hozzátette: egyetért azokkal, akik szerint még két érem benne van a magyar dzsúdósokban, főleg egy ilyen remek kezdés után.

"Ha jön egy érem - teljesen mindegy, hogy milyen színű -, az lendületet ad. Most elsősorban a dzsúdónak, de remélem, hogy majd jönnek a szép eredmények, és minden sportág felzárkózik a cselgáncsosokhoz."

Borkai korábban azt mondta, hogy három londoni aranyéremmel már elégedett lenne, egyelőre tartja magát korábbi véleményéhez. "Igyekeztem reálisan értékelni a dolgokat. Ha a pekingi eredményeket megismételjük, akkor nagyon örülni fogok, ha pedig túlszárnyaljuk, akkor nagyon boldog leszek."