Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Fojtással verték Csernoviczkit

Vágólapra másolva!
A 48 kg-os Csernoviczki Éva megnyerte első mérkőzését, ezzel bejutott a negyeddöntőbe a londoni olimpia cselgáncstornájának szombati nyitónapján. A nyolc között azonban kikapott a belga Charline van Snicktől.
Vágólapra másolva!

A nyolcfős magyar dzsúdós csapatból elsőként tatamira szólított tatabányai versenyző ellenfele a pályafutása során eddig mindössze két Világkupa-ezüstöt nyert holland Birgit Ente volt. A tavaly világbajnoki bronzérmes Csernoviczki számított esélyesnek, és ennek megfelelően az első perctől támadóan lépett fel. Sokkal aktívabbnak bizonyult riválisánál, akit többször is földre vitt, de ott Ente sikerrel védekezett. Két perc elteltével a vezetőbíró intette a passzív hollandot, de az összecsapás képe ezután sem változott.

Fél perccel a találkozó vége előtt a továbbra is többet kezdeményező Csernoviczki ismét levitte Entét egy jukót érő akcióval. Ezzel eldőlt a mérkőzés, a hátralévő másodpercekben a holland dzsúdós hiába próbált támadást indítani.

"Nem kockázattam sokat" - nyilatkozott a meccs után Csernoviczki. Edzője és egyben édesapja, Csernoviczki Csaba ehhez annyit tett hozzá, hogy nagyon sokat várakoztatták őket az összecsapás előtt, már négy találkozóval előbb szólították őket a fellépésre.

A 25 éves Csernoviczki a nyolc között ipponnal kikapott Charline van Snicktől. Az Eb-ezüstérmes belga dzsúdós leszorította, és fojtással legyőzte Csernoviczkit, aki a vigaszágon folytathatja.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről