Börtönbe kerülhet az olimpiára igyekvő magyar atléta

Vágólapra másolva!
Életveszélyes testi sértéssel vádolják az egyik olimpiai szereplésre esélyes magyar atlétát. Bene Barnabást egy pécsi szórakozóhely előtt bántalmazták, amit egy rúgással torolt meg, kilyukasztva támadója tüdejét.
Vágólapra másolva!

A Dunántúli Napló szerint a PVSK futójának a Pécsi Törvényszéken kezdődött meg a tárgyalása. A vádirat szerint Bene összeszólalkozott egy ismert pécsi szórakozóhelyen az ügy másodrendű vádlottjával, aki szidalmazta és meglökte, majd kimentek az utcára.

A férfi ott tovább szidta Benét, majd meg is ütötte. Az ütést részben elhárította Bene, de ellenfele támadásban maradt. A sportoló a földre került, és miután felállt, megrúgta a férfit a vádirat szerint. Időközben megjelent a másodrendű vádlott barátja is, akit garázdasággal vádoltak meg, valamint Bene edzője is, aki tanítványa segítségére akart sietni. Végül Benéék elfutottak.

Az ügy másodrendű vádlottja életveszélyes sérülést szenvedett, kilyukadt a tüdeje. A Büntető törvénykönyv az életveszélyt okozó testi sértést kettőtől-nyolc évig tartó szabadságvesztéssel bünteti. A Bama.hu által megkérdezett több ügyvéd a részletek ismerete nélkül úgy nyilatkozott, hogy a sportolónak jók az esélyei arra, hogy felmentsék, mivel vélhetően jogos védelmi helyzetben volt.

Bene Barnabás a londoni olimpiára 1500 méteren próbálja meg kivívni az indulási jogot, egyelőre azonban nem tudta megfutni a 03:38 perces B-szintet. Május közepén indulnak azok a versenyek, melyeken esélye lehet a kvóta megszerzésére, esetében a B-szint is elég ehhez.