Háromérmes házaspár Pekingben

Vágólapra másolva!
Egy sportág, két nemzetiség, három érem: ez az Emmons-házaspár pekingi mérlege, miután az amerikai Matthew a második helyen végzett a férfi kisöbű sportpuskások 50-es fekvő számában az olimpián. Cseh felesége, Katerina aranyat és ezüstöt nyert.
Vágólapra másolva!

A férj 2004-ben Athénban nyert olimpiai bajnokságot, amire felesége Pekingben egy arannyal és ezüsttel válaszolt, női légpuskában, illetve 3x20 lövéses kisövű sportpuskában. Matthew azonban egyenlíthet, mert még szombaton van egy versenye.

"Három érem egy családban, ez fenomenális. Ennél boldogabb nem lehetek. Katerina nekem is rengeteg energiát és motivációt adott. Én is szeretnék ugyanilyen jól szerepelni."

A házaspárt "gyengéd szálak" fűzik az olimpiához: négy évvel ezelőtt találkoztak Athénban, ahol Katerina, akkor még Kurková néven, már szerzett egy bronzérmet. A verseny után tv-kommentátorként maradt a görög fővárosban és elment meginterjúvolni az amerikai olimpiai bajnokot. A lőállásbeli találkozóból barátság szövődött, majd idill lett belőle. A jegyesek tavaly házasodtak össze, az Egyesült Államok és a Cseh Köztársaság között ingáznak. Katerina pekingi aranyával helyreállt a házastársi-olimpiai egyensúly.

A vetélkedésnél azonban fontosabb közöttük a partneri kapcsolat. "A világ legjobb csapatát alkotjuk" - mondta a 24 éves cseh asszony pekingi győzelme után. "Én elvégeztem a munka rám eső részét, Matt pedig a magáét. Én jól csináltam, neki is sikerülni fog."