Oda a régi, családias hangulat

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Egykor, amikor Hammerl László sportlövő szövetségi kapitány szerint családiasabb, közvetlenebb volt az olimpiák hangulata, a szabadnapos versenyzők csapatostól járták az eseményeket, s lelkesen szurkoltak társaiknak. Helsinkiben, 52 esztendeje a magyarok az utolsó napon például köszönthették a vízilabdázók győzelmét, Puskásék befejező akcióit is látták, de még Papp Laci második bajnoki címét is ünnepelhették.

A versenyzők száma azóta csaknem megháromszorozódott, s az akkreditálási kártyáikkal kizárólag saját sportágaik küzdelmeit tekinthetik meg. Más eseményekre ugyanúgy jegyet kell váltaniuk, mint bármelyik szurkolónak. Sydneyben Darnyi Tamás a sportlövő Gerevich Roland segítségével hamisított jelzéseket készített a kártyákra, így a magyarok legalább az utolsó napokban több versenyre is bejuthattak.

Athénban egyelőre nem lépett működésbe a "Darnyi-üzem". Marad az igénylés: egy-egy csapat az adott eseményekre korlátolt számban kérhet belépőket. Ennek teljesítése viszont már teljesen bizonytalan, ráadásul a férfikézilabda-válogatott szombati első mérkőzésére az egyiptomiak ellen például nem is lehetett jegyet igényelni. Pedig bizonyára több, szabadnapos versenyző szurkolna a Skaliczki-csapatnak...