Vereckei: Félhetnek tőlem az ellenfelek

Vágólapra másolva!
Ettől a héttől a kajak-kenu válogatott valamennyi tagja Magyarországon készül az első válogatóversenyre (2004. május 1-2. Szolnok), valamint az augusztus 13-án kezdődő athéni olimpiára. A férfi kajakosok - így az olimpiai bajnok és ötszörös vb-aranyérmes Vereckei Ákos is - Sári Nándor szakágvezető irányításával hét héten keresztül a Brisbane melletti Gold Coaston készültek.
Vágólapra másolva!

"Jól sikerült az edzőtábor, de nekünk a tavaszi vízi alapozás általában mindig jól megy. A csúcsformába hozással voltak problémáink az elmúlt két évben, azon kell majd javítanunk. Napi 30-35 km eveztünk, nagyon komoly és intenzív edzéseken vagyunk túl, az egész csapat kitűnő formában van" - mondta Vereckei.

Forrás: [origo]

A klasszis kajakos hozzátette: az utolsó két hétben Storcz Botonddal, Kammerer Zoltánnal és Horváth Gáborral négyesben is gyakoroltak. "Ahhoz képes, hogy régen ültünk utoljára együtt, nagyon jól ment, nem is emlékszem ilyen jól sikerült közös felkészülésre. Van rivalizálás a négyesen belül, ez nem feltétlenül összetartó erő, de az olimpia előtti időszakra nagyon jók lehetünk" - jegyezte meg.

A csapaton belüli versengésről Vereckei elmondta: ez természetes, hiszen az egyes edzéseken egymás ellen lapátolnak, ráadásul társai egytől egyik esélyesek a csapatba kerülésre 500 m párosban, így ez is feszültséget szül. Ő azonban úgy véli: az első válogató után lecsillapodnak majd a kedélyek.

Arra a kérdésre, elképzelhetőnek tartja-e, hogy Athénban a négyesért esetleg lemondjon a K1 500 m-ről, Vereckei egyértelmű nemmel válaszolt. Az esélyeket taglalva olimpiai bajnokunk úgy érzi, helye van a nemzetközi egyes mezőnyben, és félhetnek tőle az ellenfelek.

A kajak-kenusok még a május 20. és 23. között sorra kerülő poznani Európa-bajnokságon szerezhetnek ötkarikás kvótát (eddig 16 versenyző számára biztosított a részvétel). Az Eb azonban nemcsak emiatt lesz fontos, hanem azért is, mert a magyaroknak második olimpiai válogató is egyben. Amelyik egység megnyeri az első, szolnoki szelektáló viadalt, majd Lengyelországban is jól szerepel (az 1-4. helyek valamelyikén végez), készülhet az ötkarikás játékokra.

[origo]/MTI