Vágólapra másolva!
Felfoghatatlan tragédia rázta meg a magyar autósportot a ralisok évzáró versenyén, a 24. Fenstherm Kontakt Szilveszter Rallye-n. Az első szakaszt előfutóként teljesítő Kaposi Lászlónak a célba érkezést követően megállt a szíve. 

Úgy húzták ki az autóból a szervizparkban, próbálták újraéleszteni, de nem tudták megmenteni. A pilóta

az utolsó pillanatokban is mindent megtett, hogy óvja a társát: bár rosszul lett a volán mögött, hősiesen figyelt rá, hogy biztonságos helyre állítsa félre az autót, így ne essen baja a mellette ülő navigátornak

. Ispaits Zoltánt érthetően megviselték a történtek, nem kívánt nyilatkozni.

Az 59 esztendős székesfehérvári férfi a nyolcvanas évek óta volt közkedvelt tagja a hazai ralis közösségnek, amely most egy emberként gyászolja, családjával, barátaival együtt. Csapatfőnöke, Doleschall István szerint barátja emberi kvalitásai utolsó versenyén is megmutatkoztak.

Kaposi László a Szilveszter-ralin vesztette életét Forrás: facebook.com/szilveszterrallye

"Mi a csapatnál nagyon jól tudtuk, milyen erő volt Laciban, mi vezérelte. Rettenetesen céltudatos, precíz, jó ember volt!

A magyar raliban ugyanis az előfutónak komoly feladata van, nem teligázzal hajt, ő az, aki figyeli, ellenőrzi a pályát, a körülményeket, hogy a mezőny rajthoz tudjon állni. A nyolcvanas évek óta ralizott, versenyzett a sportág nagyjaival, az elmúlt időszakban viszont már hobbiszinten vezetett, nem bajnoki címekre hajtott, kis családi-baráti körrel járt a rendezvényekre"– mondta a Sportal Blikknek Doleschall István, a Full Auto SE csapatvezetője.

Családja mellett a rali volt a mindene, nagyon szerette az édesanyját, a feleségét, Editet, és húszéves lányát, Klaudiát.

"Az egész család imádja az autóversenyek hangulatát, kislányként Klaudia is ebbe született bele. Csapatunk, a Full Auto SE tiszteletbeli tagjai ők is,

Laci minden versenyén ott voltak csapattagként és nézőként. Mindent, amit csinált, értük is tette. A lányának épített versenyautókat, hogy ő is kipróbálhassa, milyen egy ilyen kocsi volánja mögött ülni

– mesélte István. – Mindeközben civilben hosszú ideje volt a székesfehérvári Városgondokság oszlopos tagja vezető beosztásban, a munkájukkal több díjat is nyertek, s ezzel párhuzamosan sikeresen működtették családi vállalkozásukat is. A barátai, csapattársai is mindig számíthattak rá, és kiemelten tisztelte, becsülte versenytársait is. Maximális alázattal vett részt a versenyeken, akár nézőként is."

A 24. Fenstherm Kontakt Szilveszter Rallye rendezőbizottsága, és a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség MNASZ szakági bizottsága közös megemlékezést tartott csütörtökön a verseny díjkiosztójának keretein belül a tragikusan elhunyt ralis tiszteletére. Kaposi László emlékének adózva a díjkiosztót csendes körülmények között, taps nélkül rendezték meg.