Újra meg kell műteni, befejezi az idényt a nyolcszoros világbajnok

MotoGP Marc Márquez
Repsol Honda Team's Spanish rider Marc Marquez takes part in the third MotoGP free practice session of the Andalucia Grand Prix at the Jerez race track in Jerez de la Frontera on July 25, 2020. (Photo by JAVIER SORIANO / AFP)
Vágólapra másolva!
Befejezi a szezont Marc Márquez a gyorsaságimotoros-világbajnokság vasárnapi Olasz Nagydíja után.

A nyolcszoros világbajnok, a királykategóriában, azaz a MotoGP-ben hatszoros győztes klasszis a szombati időmérőt követően jelentette be, hogy újra, immáron negyedszer is műteni kell a karját, amivel 2020 óta bajlódik.

Márquez az egész 2020-as szezont kihagyta, mert júliusban, az idénynyitó Spanyol Nagydíjon bukott, eltörött a felkarja, amit megoperáltak. Később azonban másodszor is műteni kellett, mert otthonában, ablaknyitás közben elmozdult az egyik beültetett lemez. A harmadik orvosi beavatkozást 2020 decemberében végezték el, mert a kezelések ellenére a vártnál lassabban gyógyult a sérült testrész.

Marc Marquez vasárnap utoljára ül motorra a versenyszezonban Forrás: AFP/Javier Soriano

Az előző idényben Márquez újra versenyzett, de tavaly kiújult kettős látásával kellett megküzdenie, végül akkor is idő előtt fejezte be az idényt, amely során három futamgyőzelmet aratott.

A 29 éves motoros idén a szezon második versenyén, Indonéziában bukott hatalmasat, majd újra előjött a kettős látása, ami miatt Argentínában nem is állt rajthoz.

Az újabb műtétjére az Egyesült Államokban kerül sor.