Újra magyar versenymérnökkel dolgozik Michelisz Norbert

2018 FIA WTCR Race of Portugal - Race 3 NurPhoto Rali News Sports Motorsports Vila Real FIA WTCR Norbert Michelisz Horizontal
A magyar versenyző 2010 óta versenyez a WTCR-ben, 15 futamgyőzelme és 55 dobogós helyezése van
Vágólapra másolva!
Öt évvel ezelőtt volt utoljára magyar versenymérnöke a túraautó-világkupa résztvevő Michelisz Norbertnek. 2017 után idén újra egy honfitársával dolgozhat együtt a WTCR 2019-es bajnoka: Boriszov Dániel segíti majd a minél jobb eredmények elérésében a versenyzőt. 

"Nagyon örültem, amikor megkérdeztek, hogy mi a véleményem Boriszov Daniról. Miután a tavalyi versenymérnököm a Hyundai ETCR-projektjében kapott helyet, megüresedett egy hely a csapatban.

Természetesen elmondtam, hogy szívesen dolgoznék Danival együtt, de nem azért, mert ő is magyar, hanem azért, mert régóta ismerem őt és nagyszerű mérnöknek tartom"

- írta honlapján a versenyző.

Michelisz Norbert és Boriszov Dániel munkakapcsolata régről ered, korábban már dolgoztak együtt Michelisz egykori csapatánál, a M1RA-nál.

Boriszov Dániel (középen) a M1RA-nál már dolgozott együtt Michelisszel Forrás: M1RA Facebook

"A pilóta–versenymérnök kapcsolat talán a legfontosabb egy csapaton belül. Nekem versenyzőként neki kell tudnom átadni a tapasztalataimat, érzéseimet az autó működéséről, ami kívülről pofon egyszerűnek tűnik, de valójában bonyolult feladat, mert sokszor igen apró dolgokat kell elmagyarázni, illetve jól megérteni. A versenymérnök ezek alapján dolgozik tovább, ő felel az autóért és annak teljesítményéért.

A magyar versenyző 2010 óta versenyez a WTCR-ben, 15 futamgyőzelme és 55 dobogós helyezése van Forrás: NurPhoto via AFP/DPI/NurPhoto/Dpi

Mindketten évek óta ebben a közegben mozgunk, mégis valahol természetes, hogy vannak olyan finomságok, amelyeket az anyanyelven egyszerűbben és gyorsabban át lehet adni egymásnak. Adott esetben ez némi előnyt is jelenthet" - foglalta össze Michelisz.

A WTCR 2022-es idénye most hétvégén, Franciaországban kezdődik.