Eltört a bordája a magyar raliversenyző navigátorának a Rally Hungaryn

HERCZIG Norbert; FERENCZ Ramón rali
Mád, 2021. október 23. A Herczig Norbert és Ferencz Ramón páros a Skoda Fabia Rally2 Evo típusú versenyautójukkal a rali Európa-bajnoki (ERC) futam és a Rally Hungary 4. gyorsasági szakaszán Mád határában 2021. október 22-én. MTI/Vajda János
Vágólapra másolva!
A rali Európa-bajnokság (ERC) Nyíregyházán és környékén rendezett fordulójának első vasárnapi szakaszán Herczig Norbert és Ferencz Ramón balesetet szenvedett, amelyben a navigátor bordatörést szenvedett.

A körülményekhez képest jól van a Herczig Norbert, Ferencz Ramón kettős. A SKODA Rally Team Hungária párosa a második helyről várta a Rally Hungary, azaz az Európa-bajnokság magyar állomásának zárónapját, majd az első vasárnapi szakaszon kicsúszott, így feladta a versenyt. Herczig Norbert zúzódásokat szenvedett, Ferencz Ramón viszont bordatöréssel jelenleg is kórházban van.

A Herczig Norbert és Ferencz Ramón páros vasárnap balesetet szenvedett a rali-Eb magyarországi állomásán Forrás: MTI/Vajda János

– emlékezett vissza Herczig Norbert.

Az autónak nem lett különösebb baja, de sajnos nagy volt a lassulás, és ezért voltak a sérülések is. Onnan már nem volt folytatás. Arrébb tettük az autót, ez sajnos benne van a mi sportunkban, aki harcol, az sérül. Elvittek megröntgezni minket, Ramónnak bordatörése van, őt megfigyelésre bent tartották a kórházban, nekem bordaközi izmok zúzódtak" – mondta Herczig.

Utólagosan időbüntetést kapott a vasárnap diadalmaskodó Nyikolaj Grjazin, így a győzelem a norvég Mads Östbergé lett, a magyar bajnok Hadik András pedig harmadikként fejezte be az Eb-futamot.

Az ERC sajtószolgálatának közleménye szerint az orosz versenyzőt azért sújtották utólag 15 perc büntetéssel, mert a vasárnap reggeli első gyorsasági szakaszon nem állt meg a Herczig Norbert, Ferencz Ramón duó baleseténél. Grjazin azt mondta, félreértette a sportbírók jelzését, a döntés ellen pedig nem fellebbezett.

A Mads Östberg (j), Torstein Eriksen páros nyerte a Rally Hungary-t Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Grjazin büntetése nyomán az Eb-futammal együtt megrendezett Nyíregyháza-ralit - az országos bajnokság idei utolsó futamát - megnyerő Mads Östberg, Torstein Eriksen kettős lett a III. Rally Hungary győztese, az eredetileg negyedikként záró, és ezzel címét megvédve magyar bajnok Hadik András, Kertész Krisztián páros pedig harmadikként végzett.

A pályafutása első Európa-bajnoki címét Nyíregyházán megnyerő, WRC2-es világbajnok Andreas Mikkelsen így hatodikként fejezte be a viadalt.

Végeredmény, III. Rally Hungary (14 gyorsasági szakasz, 182,01 km, élcsoport):
1. Mads Östberg, Torstein Eriksen (norvég, Citroën C3) 1:38:43.4 óra
2. Miko Marczyk, Szymon Gospodarczyk (lengyel, Skoda Fabia Rally2 EVO) 21.8 másodperc h.
3. Hadik András, Kertész Krisztián (Ford Fiesta MkII) 26.1 mp h.
...6. Andreas Mikkelsen, Elliott Edmondson (norvég, brit, Skoda Fabia Rally2 EVO) 1:30.4 perc h.