A Hungaroringen startol jövő májusban a WTCR-szezon

AUTO - WTCR 2020 - RACE OF SPAIN Auto Championnat du Monde Circuit Course Cup Coupe du Monde FIA Espagne Motorsport Toursime 2020
01 Michelisz Norbert (hun), BRC Hyundai N LUKOIL Squadra Corse, Hyundai i30 N TCR, action during the 2020 FIA WTCR Race of Spain, 5th round of the 2020 FIA World Touring Car Cup, on the Ciudad del Motor de Aragón, from October 30 to November 1, 2020 in Alcaniz, Aragon, Spain - Photo Xavi Bonilla / DPPI
Vágólapra másolva!
Jövő májusban a Hungaroringen rajtol a túraautó-világkupa (WTCR) 2021-es idénye, melynek pénteken nyilvánosságra hozott versenynaptárában három ázsiai helyszín is helyet kapott.

A versenysorozat hivatalos honlapján az olvasható, hogy a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) Motorsport Világtanácsa már elfogadta a vk jövő évi programját, ahhoz azonban, hogy Kínába, Makaóba és a Koreai Köztársaságba valóban elutazhasson a mezőny, szükség lesz a koronavírus-járvány miatt jelenleg érvényben lévő utazási és teherszállítási korlátozások enyhítésére.

Michelisz Norbert a Hyundai volánja mögött Forrás: Xavi Bonilla / DPPI

A vk 2021-es szezonja a május 14-16-i hétvégén a Hungaroringen rajtol, egy héttel később pedig a magyar-szlovák határhoz közeli Slovakiaringen versenyeznek majd. Ezután Németország, Portugália, valamint Spanyolország következik, az idény utolsó három viadalát pedig Ázsiában rendezik meg. A sorozat startját azért is tervezik májusra, mert azt remélik, hogy akkor már, illetve az után - a helyi szabályozások betartása mellett - minél több szurkoló lehet majd ott a lelátókon az adott versenypályán.
A WTCR irányítói jelezték, jövőre minden hétvégén két futamot rendeznek csak meg a mostani három helyett, elsősorban költségcsökkentési céllal. A nyolc állomáson így 16 versenyre kerül majd sor, ezek alapján alakul majd ki az összetett pontverseny végeredménye.

A túraautó-vk idei szezonja a mostani hétvégén zárul a spanyolországi Aragónban négy magyar versenyző, a címvédő Michelisz Norbert (Hyundai), valamint Tassi Attila (Honda), Boldizs Bence (Cupra) és Kismarty-Lechner Gábor (Cupra) részvételével.

A WTCR 2021-es versenynaptára:
május 14-16., MAGYARORSZÁG, HUNGARORING
május 22-24., Szlovákia, Slovakiaring
június 3-5., Németország, Nürburgring
június 25-27., Portugália, Vila Real
július 9-11., Spanyolország, Aragón
október 8-10., Koreai Köztársaság, Indzse Speedium
november 5-7., Kína, a helyszín még egyeztetés alatt
november 19-21., Makaó, Guia