Már a kilencedik versenyt törölték a MotoGP versenynaptárából

Moto GP MotoGP
AUSTIN, TX - APRIL 23: Pol Espargaro of Spain and Red Bull KTM Factory Racing leads the field during the MotoGP race during the MotoGp Red Bull U.S. Grand Prix of The Americas - Race at Circuit of The Americas on April 23, 2017 in Austin, Texas. Getty Images/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A gyorsaságimotoros-világbajnokság szervezői törölték az idei naptárból az Amerikai Nagydíjat. A katari, az olasz, a német, a holland, a finn, a brit, a japán és az ausztrál futam után ez már a kilencedik verseny, amely kikerült a 2020-as vb-sorozatból.

Az idény július 19-én a Spanyol Nagydíjjal indul Jerezben, majd egy héttel később ugyanott az Andalúz Nagydíjjal folytatódik a sorozat. Az éves versenynaptárban 13 futam szerepel, amelyből hetet Spanyolországban rendeznek. A 2019-es szezonban 19 futamból állt a vb-sorozat.

Austinban sem lesz idén MotoGP-verseny Forrás: AFP/2017 Getty Images/Getty Images

A korábban elhalasztott amerikai versenyt - amelynek eredeti időpontja április 5. volt - ősszel szerették volna pótolni, de a járványhelyzet miatt végül erről is lemondtak a szervezők. Texasban a koronavírusos esetek száma csütörtökön 10 709-cel nőtt - ami a pandémia kezdete óta ott a legmagasabb napi adat -, és összesen már 240 255 fertőzöttet tartanak nyilván az államban.