Vágólapra másolva!
Teljes szezon vár Sebestyén Péterre 2019-ben a Supersport Világbajnokságon. A magyar motorversenyző egy éves szerződést írt alá a CIA Landlord Insurance Hondával, mellyel tavaly már öt versenyen dolgoztak együtt. A fiatal sportoló első világbajnoki pontjait is megszerezte a Supersport kategóriában, a Katari futamon pedig a top10-be is bejutott.

Sebestyén Péter az Origónak korábban elmondta, magyarként nagyon nehéz és ritka hosszú távú szerződést kötni a motorsport elitjében.

"Boldog vagyok, hogy visszatérhetek egy teljes szezonra versenyezni a PTR Hondával és folytathatjuk azt a munkát, amit tavaly már elkezdtünk az utolsó öt versenyen. Nagyon megtetszett az egész csapat felépítése, a profizmus és szervezettség. Úgy gondolom, teljes mértékben egyeznek a céljaink a jövőt illetően.

Tavaly Simon és a mérnökeim felhívták a figyelmem azokra a területekre, ahol tudok fejlődni és ezen sokat dolgoztam a téli szünet folyamán. Nem volt könnyű idáig eljutnom és nagyon szeretném megköszönni Stefano Favaronak a Sport & Events Academy csapatának, a támogatóimnak és a családomnak és barátoknak, hogy bíznak bennem és lehetővé tették, hogy egy ilyen csapattal versenyezhessek."

Sebestyén Péter korábban őszintén beszélt az Origónak arról, milyen nehéz magyarként betörni az elitbe Fotó: Csudai Sándor - Origo

Stefano Favaro is nagyon elégedett, hogy sikerült olyan csapattal leszerződni, ahol van fejlődési és előrelépési lehetőség Peti számára:
„Nagyon boldog vagyok, hogy a hónapok óta tartó egyezkedések után sikerült megállapodnunk Simon Buckmasterrel és a csapatával. Ennek eredményeképpen tudjuk folytatni azt az együttműködést, amely már tavaly is nagyon pozitívan és meggyőzően kezdődött.

Peti könnyen beilleszkedett ebbe a profi struktúrába, nagy előrelépés ez neki, és biztos vagyok benne, hogy idén is, ahogyan eddig is, mindent el fog követni az egyre jobb eredmények eléréséhez.

Külön öröm, hogy a Spíler MotorsportHD felelőseként, a terjesztés kibővülésnek köszönhetően még több emberhez fognak eljutni Peti versenyei, úgy gondolom, remek érzés Világbajnokságon szereplő magyar versenyzőért izgulni a képernyők előtt!"

Egy teljes szezon rengeteg lehetőséget tartogathat Forrás: Sebestyén Péter archívum

A CIA Landlord Insurance Honda csapatfőnöke, Simon Buckmaster is örül a megállapodásnak, elégedett a magyar versenyző eddigi munkájával és fejlődésével. "Szeretnénk a mezőny elejében versenyképesek lenni, ez az idei célunk. Rengeteget dolgoztunk a motoron és köszönöm szépen Stu, George és Andy óriási munkáját, amit azért tettek, hogy még jobbá tegyék a gépjeinket az új szezonra. Szerintem elég jól állunk.

Természetesen sok a nagyon jó pilóta a mezőnyben, hiszen a Supersport az egyik legerősebb kategória. Tudjuk, hogy nem lesz könnyű dolgunk.

De megvan az elhivatottságunk, a motorunk, a csapat és a versenyzőink, hogy szép eredményeket teljesíthessünk. Alig várjuk Philip Islandot, hogy elkezdődjenek az igazi kihívások! "

Sebestyén Peti mellett egy magyar csapatért is izgulhatunk majd a 2019-es szezonban hiszen, a Team Toth is rajthoz áll a Supersport kategóriában, méghozzá egy jól ismert ex MotoGP pilótával, Hector Barbera személyében.