Vágólapra másolva!
Újabb fantasztikus magyar siker született a nemzetközi autósportban: Tassi Attila megnyerte a TCR Európa-kupa második asseni futamát. A Hell Energy Racing with KCMG versenyzője a hollandiai hétvégén így összesen egy ötödik és egy első helyet szerzett.

A fiatal magyar pilóta az ötödiik helyről jött fel az élre a Honda Civic Type R-rel a vasárnapi versenyen. Remekül kapta el a rajtot, már az első kanyarban harmadikként fordult, majd szemfülesen használta ki a lehetőségeit: előbb a közvetlenül előtte haladó Stian Paulsent előzte meg, nem sokkal később pedig a spanyol Mikel Azconát is maga mögé terelte.

Tassi Attila futamot nyert a TCR Európa-kupában Forrás: Origo

A mezőny másik magyarja, a M1RA színeiben versenyző Nagy Dániel szombaton szintén futamot nyert, most azonban a hetedik helyről indulva a verseny felénél kicsúszott, nem is tudta befejezni a 23 perces száguldást.

Tassi Attila a Nagy mentése miatt érkező biztonsági autós időszak alatt is tartotta előnyét és az újraindítás után sem hibázott.

Tassi Attila utoljára egy éve, épp a M1RA versenyzőjeként nyert futamot a TCR Európa-kupa elődjének számító TCR International Seriesben.

Egy hétvége alatt így kétszer szólt a magyar himnusz erősen rövidített változata a hollandiai Assenben.