Vágólapra másolva!
Jól indul a hétvége Michelisz Norbertnek a Hungaroringen. A BRC Racing magyar versenyzője kategória pályacsúcsot futott a túraautó-világkupa első szabadedzésén. Ilyen gyors köridőt még soha senki nem futott Mogyoródon TCR-es autóval. 

Már kora reggel hangosan biztatták kedvenceiket a magyar szurkolók a Hungaroringen. A túraautó-világkupa (korábban túraautó-világbajnokság) magyarországi fordulója rendszerint a legjobb hangulatú az összes helyszín közül, ezt pedig most is bizonyították a fantasztikus drukkerek. A pontban nyolckor startoló szabadedzésre fülsüketítő dudaszó közepette gurult ki a mezőny 27 autója, köztük öt magyar.

Nem volt ma reggel gyorsabb Michelisznél a Hungaroringen Forrás: Paulo maria / DPPI/Paulo Maria

Michelisz Norbert hamar az élre ugrott, nem sokszor, nem sok időre engedte át az első helyet, egymás után futotta a legjobb időket jelentő lila szektorokat, majd a TCR kategória eddigi csúcsával 1:52.657-vel meg is nyerte az első szabadedzést. Mögötte az Yvan Muller Racing svéd versenyzője, a szintén Hyundait hajtó Thed Björk lett a második 0.544-es hátránnyal, a harmadik helyre egy Honda Civic TCR és Esteban Guerrieri ért be, 0.549-es lemaradással.

A WTCR Hungaroring első szabadedzésének végeredménye Forrás: Origo

A többi magyar közül Nagy Dániel teljesítet a legjobban, a M1RA-s Hyundai i30 N TCR-t az ötödik helyen hozta be, majd Nagy Norbert következett a sorban a zengős Cuprával a 19. helyen, csapattársa Szabó Zsolt a 22. lett, Tassi Attila a KCMG Hondájával a 25. időt autózta.

A WTCR 27 autós mezőnye a Hungaroringen az első szabadedzés előtt Forrás: Csudai Sándor - Origó

A második szabadedzés abszolút Hyundai fölényt hozott, az első háromban a koreai gyártó i30 N TCR-i végeztek Muller, Björk és Michelisz sorrendben. A francia legjobb ideje 1:52.707 volt, Björk 0.083, Michelisz 0.423-mal maradt el tőle. Negyedikként Yann Ehrlacher hozta be az ALL-INKL.COM Münnich Motorsport Honda Civicjét, majd az ötödik helyen a következő leggyorsabb magyar és még egy Hyundai következett a M1RA-s Nagy Dániel személyében.

A szabadkártyásként induló Nagy Dániel a M1RA Hyundai i30 N TCR-ében a szabadedzés előtt Forrás:Csudai Sándor - Origo

Tassi Attila tizedik, a zengős Nagy Norbert tizenharmadik, csapattársa, Szabó Zsolt Dávid a 20. helyen zárta a második szabadedzést.

A második szabadedzés végeredménye a WTCR magyarországi fordulóján Forrás: Origo

Folytatás az időmérővel 12.30-kor, a szombati futam pedig 15.25-kor kezdődik, utóbbiról percről percre beszámolunk az Origo Sporton.