Zsabó Szoltra keresztelték a zengős pilótát

AUTO - TESTS BARCELONE WTCR - 2018 Test espagne touring car championnat du monde ZSABO Zsolt David (HUN), Zengo Motorsport, Cupra TCR, portrait during the 2018 FIA WTCR World Touring Car Tests at Barcelone, Spain,  March 28 to 29 - Photo Francois Flamand
ZSABO Zsolt David (HUN), Zengo Motorsport, Cupra TCR, portrait during the 2018 FIA WTCR World Touring Car Tests at Barcelone, Spain, March 28 to 29 - Photo Francois Flamand / DPPI.
Vágólapra másolva!
Jól tudjuk, mi magyarok, hogy anyanyelvünket nemcsak beszélni és megtanulni nehéz, de az írásjeleink használata sem tartozik a legkönnyebbek közé. Tudják ezt most már a FIA WTCR szervezői is, a túraautó-világkupában a Zengő Motorsport csapatánál induló Szabó Zsolt nevét ugyanis egészen különleges variációkban írták már le az évadnyitó marokkói hétvége előtt.

A március végi barcelonai hivatalos teszten viszonylag könnyű dolguk volt kiírások felelőseinek, mert csak a vezetéknevekkel kellett foglalkozniuk. Ez sem ment simán, akkor Zs. Zsabó néven tüntették fel a fiatal miskolci versenyzőt.

Szabó néven hiába kerestünk volna magyar versenyzőt a live timing adatai között, Zsabó lett belőle Forrás: Origo

A most hétvégi, szezonnyitó marokkói forduló médiaestjén a vezetéknevét végre eltalálták, de vesztükre a magyar versenyző keresztnevében is van kétjegyű mássalhangzó, így lett Zsoltból Szolt.

Szabó Szolt a színpadon Forrás: Paulo maria / DPPI/Paulo Maria

Reméljük, a szombat délelőtti két szabadedzésen, majd az időmérőn és a délutáni első futamon a legkevésbé sem zavarja majd az apró baki Szabó Zsoltot abban, hogy a lehető legjobb eredményt fussa a zengős Cuprával. Rajta kívül csapattársának, Nagy Norbertnek, és természetesen a BRC Racing világbajnoki ezüstérmes magyar versenyzőjének, Michelisz Norbertnek is szurkolhatunk a WTCR szezonnyitó hétvégéjén.

A menetrendet itt találja, az eseményekről folyamatosan beszámolunk az Origón.