Michelisz úgy szerzett pontokat, hogy nem is versenyzett

AUTO - WTCC SHANGHAI 2017 Auto CHAMPIONNAT DU MONDE CHINE CIRCUIT COURSE FIA Motorsport OCTOBRE TOURISME WTCC
05 MICHELISZ Norbert (hun) Honda Civic team Castrol Honda WTC action during the 2017 FIA WTCC World Touring Car Championship at Shanghai, China, ningbo,13 to 15 - Photo Frederic Le Floc'h / DPPI
Vágólapra másolva!
Michelisz Norbert a második helyen zárta a sanghaji WTCC-hétvége második futamát. Ez annak is köszönhető, hogy ezt a helyet szerezte meg a kvalifikáción, mivel a futamot végül a 4. kör után lefújták a hatalmas eső miatt.

A futam azzal indult, hogy a biztonsági autó mögött körözött a mezőny, mivel a pályán gyakorlatilag állt a víz a heves esőzés miatt. Rob Huff autóját nem tudták rendbe hozni, így egy kör után visszagurult a boxba, ahol elmondta, hogy ilyen körülmények között nem lehet versenyezni.
A versenybizottság mintha meghallotta volna a rutinus brit versenyző szavait, ugyanis a futamot négy kör után felfüggesztették, majd jött a hír, hogy be is fejezik a versenyt.

A piros zászló felvillanása után egy ideig az volt a kérdés, lesz-e pontozás, és egy kis kavarodás után kiderült, hogy mivel a mezőny több mint két kört tett meg, ezért felezett pontszám jár a versenyzőknek. Így Michelisz Norbert a második helyen zárt, és újabb értékes pontokat szerzett.

A világbajnokság szempontjából nagyon fontos volt, hogy osztanak-e pontot, vagy nem, végül a szabályokkal összhangban előbbi mellett döntöttek.

Ennek értelmében a harmadik helyen végző Thed Björk vezet 200,5 ponttal, második Thiago Monteiro 200-zal, harmadik Michelisz Norbert, akinek 198,5 pontja van.