Michelisz volt a leggyorsabb Japánban

AUTO - WTCC SHANGHAI 2017 Auto CHAMPIONNAT DU MONDE CHINE CIRCUIT COURSE FIA Motorsport OCTOBRE TOURISME WTCC
05 MICHELISZ Norbert (hun) Honda Civic team Castrol Honda WTC action 62 BJORK Thed (swe) Volvo S60 Polestar team Polestar Cyan Racing action during the 2017 FIA WTCC World Touring Car Championship at Shanghai, China, ningbo,13 to 15 - Photo Frederic Le Floc'h / DPPI
Vágólapra másolva!
Michelisz Norbert nyerte a WTCC motegi versenyhétvégéjének első szabadedzését.

A viharos időjárás miatt csak késve érkezett meg a sorozat felszerelését szállító hajó Kínából, emiatt a szokásoktól eltérően szombaton csak egy szabadedzést tartottak, az összes többi esemény, vagyis a második szabadedzés, az időmérő és mindkét verseny is vasárnap lesz.

Az első edzésen Michelisz 2.08.363-as idővel nyert, mögötte három tizeddel lemaradva a holland Nicky Catsburg végzett. A harmadik a japán Micsigami Rjo lett.

Michelisz volt a leggyorsabb az első szabadedzésen Forrás: DPPI/Frederic Le Floc H

Michelisz legnagyobb riválisa (és csapattársa),

Tiago Monteiro ezen a hétvégén sem indulhat korábbi balesete miatt.

A Honda magyar versenyzőjének szüksége is van a jó eredményekre, hiszen ahogy azt már korábban megírtuk, 27,5 pontot levontak tőle, így összetettben a második helyről visszaesett a negyedikre. Részletek itt:

Michelisz Norberttől elvettek 27,5 pontot, a Hondát meg kizárták

A Honda csapata szabálytalan motorokkal versenyzett a WTCC legutóbbi, kínai futamán. A FIA most lecsapott és utólag kizárta a csapatot a versenyből. Ez azt is jelenti, hogy az összetett vb-aranyra is esélyes Michelisz Norberttől 27,5 pontot levontak. A magyar pilóta az összetettbeli másodikról a negyedik helyre esett vissza.