Vágólapra másolva!
Életében először éppen magyar pályán, hazai közönség előtt ünnepelhetett futamgyőzelmet Tassi Attila. A TCR International Series fiatal magyar pilótája, a M1RA Racing versenyzője főnökét, a csapattulajdonos Michelisz Norbertet is legyőzte a Hungaroringen. 

Tassi Attila a harmadik helyről rajtolt, Michelisz Norbert a pole pozícióból indulhatott az első versenyen. A 18 éves fiatal tehetség lerajtolta a túraautó-világbajnokságban is szereplő Micheliszt, és már az első körben az élre állt. Végig tartani tudta pozícióját, így a 14 körös versenyben őt intette le elsőként a kockás zászló.

Tassi Attila első győzelme a TCR International Seriesben Forrás: SpeedLight Photo Agency/Nyolcas Csaba

"Nagyon boldog vagyok, hogy valóra vált az álmom, és pont hazai pályán tudtam futamot nyerni.

Köszönetet kell mondanom Norbinak, mert végig védte a hátsómat"

- mondta az újdonsült futamgyőztes a verseny utáni sajtótájékoztatón. "Jól rajtoltam, vigyázni tudtam a gumikra, a csapat is fantasztikus munkát végzett."

Michelisz Norbert csapattulajdonosként és versenyzőként abszolút magáénak érzi a sikert. "Briliáns volt Attika rajtja, és miután megelőzött,

Olyan volt nekem, mintha én nyertem volna, Attila nagyon megérdemelte ezt a győzelmet. Most még ünneplünk egy kicsit, de utána már a második versenyre kell koncentrálnunk" - nyilatkozta Michelisz Norbert.

Michelisz (balra) és Tassi: mester és tanítványa Forrás: TCR International Facebook

Tassi Attila TCR International Series összetett pontversenyében feljött a harmadik helyre, a bajnokságot a M1RA olasz versenyzője, Roberto Colciago vezeti.

A második futam kora délután, 13 órakor kezdődik.