Vágólapra másolva!
Parádés rajtja ellenére még csak pontot sem tudott szerezni hazai első versenyén Michelisz Norbert. A főfutamon tudott szépíteni, de nem sikerült felállnia a dobogóra.

Több ezer lelkes szurkoló előtt rajtolt el a túraautó-világbajnokság mezőnye a nyitó futamon a Hungaroringen. A WTCC magyar versenyzője, a gyári Honda pilótája az ötödik helyről indulhatott, jól kapta el a rajtot, és az első kanyarban már negyedikként fordult.

Nem sokkal később azonban összeakadt a Polestar Racing Volvóját vezető svéd Thed Björkkel. Az ütközésben mindketten defektet kaptak, az új kerekekkel pedig már csak a mezőny után jöttek vissza a bokszból.

A Honda szerelői hamar rendbe hozták a magyar Civicjét, a verseny hátralévő részében már beállításokat is tudtak tesztelni. Michelisz így el tudott indulni a főfutamon.

Michelisz Norbert az első futamon ütközés miatt nem tudott pontot szerezni. A képre kattintva galéria nyílik! Fotó: Hirling Bálint - Origo

A nyitó futamot Michelisz csapattársa, a portugál Tiago Monteiro nyerte meg. Tom Chilton lett a második, és az egész hétvégén remeklő Rob Huff a harmadik.

Michelisz Norbert a Hungaroringen. A képre kattintva galéria nyílik! Fotó: Hirling Bálint - Origo

A főfutam rajtjánál rendben eljött a magyar versenyző, nem volt technikai problémája, nem is ütközött.

Szinte végig a negyedik helyen autózott, a leintésig nem változott már a pozíciója, így hazai versenyén nem sikerült dobogóra állnia.

A mezőny másik magyarja, a Zengő Motorsport Hondáját vezető Nagy Dániel nem tudta befejezni a futamot. Csapattársa, Aurelien Panis a 14. helyen zárt. A főfutamot Mehdi Bennani nyerte meg, második helyen Nick Catsburg végzett, a harmadik Tom Chilton lett. Michelisz csapattársa, a világbajnoki pontversenyben vezető portugál Tiago Monteiro hatodikként ért célba.

Michelisz az autogramosztásnál még nem sejtette, hogy nem lesz dobogós a hazai versenyén. A képre kattintva galéria nyílik! Fotó: Hirling Bálint - Origo

35 ezren szurkoltak a helyszínen

Michelisz a verseny után csalódottan nyilatkozott. "Nagyon sajnálom, hogy nem tudtam dobogóra állni, a közönség nagyon megérdemelte volna, hogy a pódiumon lásson.

Igazából nem értem, mit akart Björk az első futamon, miért húzta rám az autót, vitakoztunk kicsit, mindketten máshogy látjuk a történteket.

Ilyen rosszul még egy szezonom sem kezdődött, a világbajnoki cím már elég messze került tőlem, nagy a lemaradásom, de nem adtam fel a küzdelmet. Hét versenyhétvége van még hátra, nagyon ügyesen kell taktikáznom nekem és a csapatnak is." A magyar versenyző köszönetet mondott a vasárnap a helyszínen lévő 35 ezer, a hétvégén a Hungaroringre látogató összesen 43 ezer embernek is.

"Órákon át mondhatnám, mennyire szerencsés vagyok, hogy ilyen sokan szurkolnak nekem, de azt, hogy igazából mi zajlik le bennem, nem tudom elmondani.

Csak azt remélem, hogy valamit majd vissza tudok adni a szurkolóknak jó eredmény formájában."