Kinyomta a barátja szemét Tyson Fury többszörösen börtönviselt apja

Horizontal PLAN RAPPROCHE ASSIS COTE A COTE
Britain's world heavyweight champion Tyson Fury (L) and trainer and uncle Peter Fury (C) listen as John Fury talks during a press conference in Bolton, north west England on November 30, 2015. Tyson Fury was crowned the new world heavyweight champion on November 28, ending Wladimir Klitschko's nine-year reign as champion in 12 rounds. AFP PHOTO/PAUL ELLIS (Photo by PAUL ELLIS / AFP)
Vágólapra másolva!
A nehézsúlyú profi ökölvívó világbajnok, Tyson Fury apja megrázó vallomást tett nemrégiben megjelent önéletrajzi könyvében. John Fury kendőzetlen őszinteséggel írta le, hogy miért kapott 11 éves börtönbüntetést.

A sztori még 1999-ben kezdődött, amikor idősebb Fury és egyik cimborája, Oathie Sykes Ciprusra utazott egy jó hangulatúnak tervezett nyaralásra. Csakhogy az egyik este a két barát alaposan berúgott, és egymásnak esett. A barátságnak itt vége is szakadt, arra azonban senki nem számított, ami 2010 júliusában egy manchesteri autókiállításon történt, írja a Daily Star című angol bulvár lap.

Tyson, Peter és John Fury (b-j) 2015-ben a Vlagyimir Klicsko elleni győzelem után Forrás: AFP/Paul Ellis

Horror az autókiállításon

A két egykori barát ugyanis ismét megtalálta egymást, szó szót követett, majd Sykes felajánlotta, hogy fejezzék be a Cipruson megkezdett bunyót. A korábbi pusztakezes bokszoló, John Fury meg nem az a fickó volt, aki kitér egy ilyen kihívás elől. A két fickó egymásnak esett, végül Fury elkapta Sykes hosszú haját és szó szerint kinyomta a férfi egyik szemét, hiába könyörgött neki fájdalomtól üvöltve, hogy hagyja abba.

John Fury bíróság elé került, és harmadszor is mehetett a börtönbe, ezúttal azonban már nem úszta meg olcsón: tizenegy évet szabott ki rá a bíró. Végül négy évet ült, és megfogadta, hogy soha többet nem megy a rács mögé, amihez tartja is magát.