Vágólapra másolva!
Megrázó üzenettel emlékezett meg fia 41. születésnapjáról a Mount Everesten életét vesztő Suhajda Szilárd édesapja. 

Suhajda Szilárd június 29-én lett volna 41 éves, de ez a nap soha nem lesz már ünnep a családjában. Édesapja, Suhajda Tibor a közösségi oldalán tett közzé megható sorokat:

"Kedves Fiam, Szilárd! Ez a nap, történelmi nap lett! 41 éve hajnalban indultál útra és reggelre meg is érkeztél erre a világra... De ezt a napot már sajnos, együtt nem tudjuk "megülni"... Egyszerűen fájdalmas, nincsenek szavak hozzá..." - írta a hegymászó édesapja.

Suhajda Szilárd idén tavasszal azzal a tervvel utazott el Nepálba, hogy első magyar hegymászóként jusson fel palackozott oxigén és teherhordók külső segítsége nélkül jusson fel a Föld legmagasabb hegycsúcsára, a 8848 méter magas Mount Everestre.

Az egyik legeredményesebb magyar mászó május 24-én indult el a csúcstámadásra, utoljára a 8750 méter közelében lévő Hillary-lépcsőnél látták nagyon rossz állapotban. Ő maga már nem tudott bejelentkezni az itthoni segítőcsapatnak, ahogy az alaptábort sem tudta értesíteni, a hozzá legközelebb elhaladó hegymászókpedig szintén nem tudtak neki segíteni.

A keresésére indult, a világ legjobb serpáiból álló csapat már nem találta meg ott, ahol utoljára látták, így május 29-én befejezték a keresését.