Cristiano Ronaldo megint elvett egy rekordot Messitől

fbl Horizontal
Portugal's forward Cristiano Ronaldo reacts during the UEFA Euro 2024 group J qualification football match between Luxembourg and Portugal at the Stade de Luxembourg, in Luxembourg, on March 26, 2023. (Photo by Kenzo TRIBOUILLARD / AFP)
Vágólapra másolva!
Pályafutása során harmadik alkalommal lett Cristiano Ronaldo az adott idényben a sportvilág legjobban kereső szereplője. 

Az egyik nemzetközi gazdasági lap által készített összeállításból kiderül, hogy a 38 éves portugál sztár a május 30-ig tartó (a lap úgy veszi, hogy ekkorra érnek véget a legnagyobb és legfontosabb bajnokságok küzdelmei) 2022-23-as idényben Ronaldo 136 millió dollárt (kb. 45 milliárd 350 millió forint) keresett. Ezzel elvette az első helyet a tavalyi győztestől, az előző idényben 130 millió dollárt kereső Lionel Messitől, olvasható a Guiness-rekordok hivatalos oldalán.

Cristiano Ronaldo 38 évesen is megéri a pénzét Forrás: AFP/Kenzo Tribouillard

A tavaly november-decemberi katari világbajnokság előtt a Manchester Unitedtől kirúgott Ronaldót, alighanem éppen ez az epizód repítette a lista élére, ugyanis a szaúdi al-Nasszrnál rekordfizetést kap, 75 millió dollárt kap egy szezonra. Idén ezt a pénzt nem kapta meg mindent, így a 136 milliós bevétel a pályán keresett 46 millió, valamint a pályán kívül begyűjtött 90 millió dollárból adódik össze. Utóbbi jelentős része a Nike-val kötött élethosszig szólós szerződéséből, valamint a CR7 jelzéssel ellátott sajátmárkás termékek eladásából folyt be. És persze ott van számos egyéb üzleti vállalkozása is.

A bevételi lista második helyén Lionel Messi áll, aki továbbra is 130 millió dollárt keresett, míg a harmadik helyet volt párizsi csapattársa, a PSG sztárja, Kylian Mbappé foglalja el, 120 millió dollárral, amiből 100-at a párizsi klubtól érkező fizetése tesz ki.