Vágólapra másolva!
Egy magát "The Noze Club"-nak nevező névtelen csoport több mint 1,1 millió svéd koronáért (36.7 millió forint) kínálta megvételre Zlatan Ibrahimovic Malmőben felállított szobrának levágott orrát.

A svéd Sydsvenskan azt írja, hogy az ajánlatot Janne Grönholm, a malmői kulturális bizottság elnöke kapta e-mailben, az e-mail másolatát pedig elküldték többek között Giuseppe Sala olasz polgármesternek és Peter Linde szobrászművésznek is.

Ibrahimovic szobrát 2019 decemberében csonkították meg Forrás: TT News Agency via AFP/Johan Nilsson

Az üzenetben csatoltak egy képet is, amely a feladó állítása szerint a Ibrahimovic szobrának levágott orráról készült.

A 2019 őszén leleplezett szobor rengeteg megpróbáltatáson ment át. 2019 novemberében zsákot húztak a svéd válogatottsági gólrekorder 3,5 méteres szobrának fejére, a karjára egy WC-ülőkét akasztottak és összefújták festékszóró spray-vel. December 12-én még messzebbre mentek az ismeretlen elkövetők, akik nemcsak kötelet dobtak a bronz Ibrahimovic nyakába, de megpróbálták bokánál elfűrészelni a lábait és ledönteni a talapzatáról. December 22-én pedig fehér és ezüst színű festékkel fújták le, az orrát pedig leverték. 2020 januárjában aztán le is döntötték az AC Milan támadójának szobrát.

Ibrahimovic az után lett közellenség Malmőben, hogy a rivális Hammarby társtulajdonosa lett Forrás: TT News Agency via AFP/Johan Nilsson

Ezt követően Ibrahimovic szobrát elvitték felújításra. Bár mostanra már teljesen helyreállították, továbbra is egy titkos helyen őrzik. Janne Grönholm pedig azt nyilatkozta, hogy egyelőre nem gondolkodik a szobor felállításán.