Vágólapra másolva!
Utcára kerülhet a tavaly januárban tragikus hirtelenséggel elhunyt olimpiai bajnok tornász, Csollány Szilveszter özvegye, miután a két gyermeket nevelő nő nem tudja tovább fizetni házuk törlesztőrészleteit, tudta meg a Sportal.hu.

"December közepén kaptunk levelet Judittól, amelyben arra kért minket, segítsünk nekik, hogy ne kerüljenek utcára a gyerekekkel.

A pontos részleteket mi sem ismerjük, annyit tudunk, hogy amíg szegény Szilas élt, addig rendesen utalták a részleteket, s még a halála után is. Ám két árvát felnevelni a mai nehéz világban, egy komoly lakáshitel mellett, elképesztően nehéz. Átérezzük az özvegy gondját, de sajnos mi sem dúskálunk az anyagiakban. Tavaly éppen hogy sikerült átcsúszni a léc alatt, s nullára kijönnünk. A torna nem tartozik a kiemelt állami támogatású sportágak közé, és a szponzorok sem tolonganak nálunk" - idézi a lap a kétszeres olimpiai bajnok sportvezetőt.

Csollány Szilveszter mindent megtett a családja biztonságáért Forrás: Lantos Gábor

Magyar Zoltán levelet írt Schmidt Ádám sportért felelős államtitkárnak, hogy, ha tudnak, adjanak valamennyi pénzt a 2000-es sydney-i olimpián aranyérmet nyert bajnok családjának.

Remélem, az állam tud segíteni az özvegynek, hogy ne kerüljön utcára a lányokkal" - mondta Magyar Zoltán.

Csollány Szilveszter 2000-ben a sydney-i olimpián lett aranyérmes gyűrűn, négy évvel azt követően, hogy Atlantában ezüstérmet szerzett ugyanezen a szeren. Világbajnokságokon egy arany- és öt ezüstérmet, míg Európa-bajnokságokon egy-egy arany- és ezüstérem mellett négy bronzérmet nyert. 2022. január 24-én, 51 évesen halt meg a koronavírus-fertőzés szövődményeiben.