Meg akarták erőszakolni a börtönben Boris Beckert

Boris Becker gives first interview after release from prison. VM tv show DatabaseREST Horizontal INTERVIEW TELEVISION
Boris Becker gives first interview after release from prison Boris Becker has been out of prison since December 15th. On day five of his freedom, the 55-year-old gives an interview ? and does not skimp on details. Broadcast on Sat 1 on December 20th, 2022. ? (Photo by Frank Hoermann / SVEN SIMON / SVEN SIMON / dpa Picture-Alliance via AFP)
Vágólapra másolva!
Kedden este vetítette le a német Sat1 televíziós csatorna a korábbi teniszsztár Boris Beckerrel készült interjút, amiben az adócsalásért elítélt sportoló megdöbbentő részleteket tárt fel a börtönben töltött hónapjairól.

Az 55 éves, egyéniben hatszoros Grand Slam-győztes korábbi klasszist idén áprilisban ítélte 2,5 év börtönre egy angliai bíróság, miután bűnösnek találták az ellene felhozott adócsalás vádjában. Beckernek különböző alkuk után csupán hét hónapot kellett rács mögött töltenie, ám az sem volt leányálom a számára.

A német Sat1 csatornának - 200 millió forintnak megfelelő összeg ellenében - adott interjúban részletesen beszélt az őt ért megpróbáltatásokról.

Büntetését a londoni Wandsworth börtönben kezdte meg, ahol rögtön megtalálta egy igazi nehézfiú. A gyilkosságért 25 évre ítélt férfi megzsarolta, a "pénzemet akarta", ahogy Becker fogalmazott. Jól jött azonban az ismertsége, a rabtársai közül ugyanis többen a védelmére keltek, és leépítették a zsarolót.

Boris Becker interjút ad a német televízóban Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/picture alliance / SVEN SIMON/Frank Hoermann / Sven Simon

Miután átszállították a Huntercombe börtönbe, a helyzete még rosszabbra fordult. Itt is rászállt egy elítélt, aki viszont nem a pénzét akarta, hanem valami egészen mást.

"Nem csak szexre akart kényszeríteni, de azzal is fenyegetett, hogy megöl. Nagyon remegtem a félelemtől" - idézi az interjút szemléző Sportal a korábbi sztársportolót.

Szerencséjére itt is voltak olyanok, akik tudták, hogy ki a német elítélt, és közbeléptek az érdekében. Hogy pontosan miként azt nem árulta el, de a folytatásból nagyjából sejthető.

"Másnap a férfi térdre vetette magát előttem, és bocsánatot kért. Felhúztam magamhoz és megöleltem" – idézte fel a történteket Becker.