Vágólapra másolva!
Jelenleg Bormióban zajlanak az alpesi sízők világkupa-futamai, a verseny azonban ezúttal nem a sportteljesítmény miatt került a középpontba. Olyan eseménysort láthatott ugyanis a közönség, amelyre egészen biztosan nem számított előzetesen. 

Ilyet sem gyakran látni, maximum a filmekben, mondhatnánk a Bormióban zajló eseménykere. A verseny második felében ugyanis egy kutya valahogy befutott a pályára, és

megpróbált lejutni a San Pietro-n. A biztonsági emberek próbálták elkapni, az állat azonban mit sem törődött velük, láthatóan nagyon élvezte a "lesiklást."

A kis közjáték után - hosszú percekig állt a futam a kutya miatt - egyébként folytatódhatott a verseny, a férfi alpesi sízők szuperóriás-műlesikló világkupa-futamát az összetettben és a szakágban is címvédő svájci Marco Odermatt nyerte meg.

A versenyszám pekingi olimpiai bajnokának ez pályafutása 16. vk-futamgyőzelme, a mostani idényben az ötödik, mellyel növelte előnyét az összetett élén.

A 25 éves Odermatt mögött az osztrák Vincent Kriechmayr zárt másodikként, míg a szintén svájci Loic Meillard harmadikként. A szakági összetettben a futam előtt Odermattal holtversenyben vezető norvég Aleksander Aamodt Kilde a csúszása során többször is rontott, s végül csak nyolcadik lett.