Kétségbeesett többszázezer svéd, hogy Haaland tönkreteszi az életüket

firo : 25.10.2022, football, soccer, CL, UEFA Champions League, season 2022/2023, group stage, group G, BVB, Borussia Dortmund - Manchester City 2023 BVB cl group stage spo UEFA Champions League Borussia Dortm Horizontal
firo : 25.10.2022, football, soccer, CL, UEFA Champions League, season 2022/2023, group stage, group G, BVB, Borussia Dortmund - Manchester City AM ground , Erling Haaland , injured (Photo by Jürgen Fromme / firo Sportphoto / dpa Picture-Alliance via AFP)
Vágólapra másolva!
Egy svéd megye attól tart, hogy Erling Haaland miatt az új Atlantisszá változik, miután a norvég focista kimagasló teljesítménye miatt azok sem találnak rá a tartományra, akik szeretnének.

A norvég játékos a vezetéknevével okoz problémákat a szomszédos Svédországban, pontosabban annak a nagyjából 300 ezer lakosú Halland nevű megyéjére.

A hasonlóság miatt a megye nevét hallva a legtöbb embernek automatikusan a Manchester City támadója jut eszébe, ezt pedig a svéd tartomány turisztikai vezetője megelégelte.

Haaland nagyszerű teljesítményének az ellenfelek mellett egy svéd megye biztosan nem örül Forrás: AFP/Oli Scarff

„Ennek a nagyszerű bajnoknak a népszerűsége teljesen kitörli online jelenlétünket. Kétségbeesetten látjuk, hogy minden Halland népszerűsítését célzó erőfeszítésünket gyorsan, egyetlen kattintással törlődik. Ha semmit nem teszünk ellene,

egy olyan hely, amelyre csak az ősi történetek és írások emlékeznek meg – nyilatkozta Jimmy Sandberg, aki arra kér mindenkit, hogy helyesen írja be a keresőkbe a neveket. –

Sandberg azt az ötletét szeretné megvalósítani, hogy a norvégot meghívja Hallandba, mert abban reménykedik, hogy ezzel a két ország kapcsolatán és a hely népszerűségén is javítana.

Forrás