Vágólapra másolva!
Két újságíró nem mindennapi körülmények között menekült meg az Ukrajnában dúló háborúból. Mindkettőjüket a foci iránti szenvedélyük mentette meg.

Az argentin Guillermo Panizza és a chilei Daniel Matamala egy ukrán ellenőrzőponton került bajba, a katonák ugyanis azt hitték róluk, hogy valójában orosz kémek, írja a Pastadecampeon.com című oldal. A katonák minden holmijukat, a kamerákat, a telefonokat, és az útleveleiket is elvette, velük pedig közölték, hogy miután háborús területen vannak, ha bebizonyosodik, hogy kémek, a legsúlyosabb büntetés vár rájuk.

"Miközben az egyik ukrán rendről az egyik argentin kollégám útlevelét vizsgálta, a sok ukrán szó között két név megütötte a fülem: Messi és Maradona. Ez mindent megváltoztatt. Nagyszerű operatőrünk, Juan Zamudio megmutatta nekik a vádliján lévő Maradona-tetoválást" - elevenítette fel a történteket Matamala.

Az életmentő közös fotó, és a kissé megkopott, de annál értékesebb tetoválás Forrás: pastadecampeon.com

Panizza ezen felbátorodva visszakérte a telefonját, és a közösségi oldalára belépve megmutatta azt a fotót, amit még 2007-ben készített a fiatal Lionel Messivel a Copa Américán. Az ukránok elégedettek voltak a bizonyítékokkal, és elengedték az újságírókat.

"Fantasztikus, hogy ez segített kijutnunk az ukrán hatóságok kezei közül. Köszönöm a fotót, és köszönöm, hogy argentin vagyok" - érzékenyült el Panizza a történtek után.