Vágólapra másolva!
A holland Algemeen Dagblad beszámolója szerint kábítószer-kereskedelem miatt az ügyészség négyéves börtönbüntetést kért a Feyenoord korábbi focistájára, aki 2011 őszén az Újpest FC-ben is megfordult.

A 36 éves egykor balhátvéd állítólag az utóbbi évek egyik legnagyobb drogügyében érintett. Összesen tizenhárom férfi ellen folyik eljárás, akiknek az állítólagos vezetői akár kilenc év börtönbüntetésre is számíthatnak.

Az ügyészség szerint a bűnszervezet, amelyhez Ferne S-nek (A beszámoló a személyiségi jogokra való tekintettel nem említi a focistát a teljes nevén) köze van, kiterjedt kábítószer-kereskedelemmel, különösen kokainnal, kristály-metamfetaminnal és ecstasyval foglalkozott. Összesen öt, Hollandiában található kábítószer-laboratóriumban állítottak elő szintetikus anyagokat. Mexikói "vegyészekkel" dolgoztak együtt, akiket azért hoztak Hollandiába, hogy felügyeljék a gyártást. A szervezetnek legalább hat raktára volt, és mosodákat is találtak, ahol a kokaint feldolgozták.

Ferne S. 27 évesen fejezte be a pályafutását Forrás: ANP via AFP/Marco De Swart

A szervezetet 1200 kilogramm kábítószer csempészésével gyanúsítják.

A razziák során a rendőrség nemcsak kábítószert talált, hanem 280 000 euró készpénzt, valamint több autót, egy jachtot és egy vízibiciklit is lefoglalt.

A korábbi Újpest-játékos szerepe a bírói testület szerint korlátozott. Az egykori futballista a házát bocsátotta volna rendelkezésre a kokain feldolgozásához. Ferne S. azt állítja, hogy ártatlan, de nem hajlandó az üggyel kapcsolatban további vallomást tenni, ezért négyéves börtönbüntetés vár rá.

A rendőrség az egyik kábítószer-labort az utrechti Vleutenben találta meg Forrás: Polite

A 36 éves egykori focista korábban a Feyenoord egyik legnagyobb tehetsége volt, az utánpótlás válogatottakban is rendszeresen pályára lépett. A balhátvéd 2003-ban mutatkozott be a Feyenoord felnőtt csapatában, de csak 18-szor lépett pályára a rotterdami csapatban. Ezt követően a NEC és a NAC Breda csapataiban játszott, ahonnan aztán mindkét alkalommal elküldték, mert túlsúllyal küszködött és fegyelmi problémák is voltak vele.

2011 novemberében igazolt az Újpest FC-hez, de csak 111 percet játszott az NB I-ben, 2012 januárjában pedig szerződést bontott a magyar csapattal, majd 27 évesen véget ért a pályafutása.

Ferne S. később tetováló szalont nyitott, ahol olyan híres focisták voltak a vendégei, mint Eljero Elia, Kevin-Prince Boateng, Quincy Promes és Wout Weghorst.