Három napig tárgyalt testvére elrablóival a világ egyik legjobb bokszolója

Canelo Alvarez v Sergey Kovalev GettyImageRank3 Success SPORT HORIZONTAL Boxing - Sport USA Nevada Las Vegas Fighting COMMEMORATION Photography MGM Grand Garden Arena World Boxing Organization Light Heavyweight World Title Saul Alvarez Sergey Kovalev - Bo
LAS VEGAS, NEVADA - NOVEMBER 02: Canelo Alvarez celebrates his victory over Sergey Kovalev after their WBO light heavyweight title fight at MGM Grand Garden Arena on November 2, 2019 in Las Vegas, Nevada. Alvarez won with an 11th-round knockout. Steve Marcus/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A hétévégén mutatják be az Egyesült Államokban a világ jelenlegi egyik, ha nem a legjobb bokszolójával, Saul Álvarezzel készült riportfilmet. A Canelo becenevű mexikó ökölvívó nem csak a koronavírus-fertőzéséről beszélt, de testvére 2018-as elrablásának részleteiről is.

A kiváló mexikói ökölvívő – aki nagyváltósúlytól félnehézsúlyig összesen négy súlycsoportban szerzett világbajnoki övet, jelenleg pedig a nagyközépsúly vitathatatlan bajnoka – a guadalajarai farmján látta vendégül az interjút készítő Graham Bensingert, a hosszú beszélgetés során pedig döbbenetes részletek derültek ki arról, hogy hogy közel sem olyan álomszerű a 30 éves sztársportoló élete, mint azt a kívülállók gondolhatják. A filmből az eddig megjelent előzetesek alapján a Profiboksz.hu szaklap állított össze egy cikket.

A legérdekesebb rész kétségkívül az, amikor Álvarez elmeséli, hogy zajlott le 2018-ban, napokkal a Rocky Fielding elleni meccse előtt a testvére elrablása. Mivel nem bízott a hírhedten korrupt mexikói rendőrségben, saját maga alkudozott a bűnözőkkel.

Saul Álvarez pózol a világbajnoki öveivel Forrás: AFP/Ed Mulholland/Matchroom./Ed Mulholland

"Három napig tárgyaltam azokkal a s***fejekkel, hogy elengedjék. Három napig... Ráadásul azon a szombaton még bunyóznom is kellett, meg ezer interjút adnom, és erről az egészről senki nem tudott semmit... Az emberek látnak engem a csúcson, a rivaldafényben, és azt mondják: "Hű, de könnyű neki, de jó élete van." Pedig egyáltalán nem az..." – mondta Canelo, aki nem titkolta, szeretné egész családját átköltöztetni az Egyesült Államokba.

Kiderült, bár ez már nem volt akkora titok, hogy idén február, nem sokkal az Avni Yildirim elleni meccse előtt elkapta a koronavírust, és 15 napot karanténban töltött a feleségével együtt, és csak egy hónappal a címmeccs előtt tudta megkezdeni a felkészülést (ez nagyjából a fele a szokásos nyolc hetes edzőtáboroknak).

Álvarez arról is beszélt, hogy miért szakított 15 év után Oscar De La Hoyával, és az általa vezetett Golden Boy Promotionsszal.

"Oscar De La Hoya nem egyenlő a Golden Boy Promotionsal. Oscar már nem csinál semmit a cégnél, csak a piálással és más hasonló dolgokkal foglalkozik... A döntéseket más emberek hozzák" – mondta többek között.

A teljes cikk ide kattintva olvasható el.