Titokban filmeztette a táncoslányokat az egyik NFL csapat tulajdonosa

Horizontal SPORT STADIUM CHEERLEADER
(FILES) In this file photo former Washington Redskins cheerleaders perform during a timeout in the second quarter of a game against the San Francisco 49ers at FedEx Field on October 15, 2017 in Landover, Maryland. - Dozens of former cheerleaders for Washington's NFL team who were featured in lewd secret videos have reached confidential settlement deals with the club, the Washington Post reported on February 10, 2021. Cindy Minniti, a lawyer representing the team and club owner Dan Snyder, told the newspaper, "The matter has been resolved."No details of the settlement terms were revealed. (Photo by Joe Robbins / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / AFP)
Vágólapra másolva!
A profi amerikaifoci-ligában szereplő Washington Football Team tánckarának tagjai megegyeztek a franchise képviselőivel abban a perben, amit titokban róluk készült videofelvételek miatt indítottak.

Az eset még a lányok 2008-as és 2010-es naptárfotózásán történt, és a vád szerint Dan Snyder tulajdonos külön kérésére filmezték a táncosokat olyan helyzetekben is, amikor ők erről nem tudtak. Két videó készült, amelyeken jól látszottak intim testrészek is, méghozzá kitakarás nélkül.

Talán sikerül változást elérniük a washingtoni csapatnál Forrás: AFP/2017 Getty Images/Joe Robbins

A felvételekről egy másolat is készült, ugyanis a tulajdonoson kívül az alelnök, Larry Michael is kapott egy példányt. Az ügyet egy Brad Baker nevű, korábban a klub televíziós részlegének dolgozó férfi lépése döntötte el végül a táncosok javára, aki tavaly augusztusban eljuttatta a felvételeket a Washington Post című lapnak, egyúttal azt is megerősítette, hogy azok Snyder kérésére készültek.

A bíróság előtt tavaly év végén megegyeztek a felek, ezt azonban csak csütörtökön hozták nyilvánosságra. A megegyezés részleteiről egyik érintett sem volt hajlandó nyilatkozni.

A washingtoni csapatnak, illetve tulajdonosának, Dan Snydernek már évek óta nagyon rossz a híre a ligában. A klub ellen az elmúlt hónapokban mintegy 15 női alkalmazott tett feljelentés szexuális zaklatás és visszaélés vádjával.