Három millió eurónyi heroint foglaltak le egy ír focistánál

drugs Horizontal
A handout picture released by the National Crime Agency (NCA) on September 3, 2019 and taken on August 31, 2019 shows packages of heroin seized from a container ship at the southern England port of Felixstowe on August 30, 2019. - An international operation has netted the largest ever heroin seizure in Britain, the National Crime Agency (NCA) said on September 3, 2019, with nearly 1.3 tonnes recovered from a container ship. (Photo by Handout / NATIONAL CRIME AGENCY / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / NATIONAL CRIME AGENCY " - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
Vágólapra másolva!
Az ír rendőrség és a vám- és pénzügyőrség akciójában a hatóságok 22 kilogramm, utcai értékén mintegy 3 millió eurónyi (kb. 1 milliárd forint) heroint foglaltak le Dublinban egy korábbi profi futballistánál.

A szigetországban magánszemélyt, azaz nem bűnszervezetet még soha korábban nem kaptak el ennyi kábítószerrel, írja a nyomozásról beszámoló Independent.ie oldal. Az ügy felderítésében nemzetközi szervezetek is részt vettek, és az akció egy az egész országra kiterjedő összevont nyomozás eredményéből született.

A két gyanúsított személyazonossága egyelőre nem nyilvános, annyit azonban már tudni lehet, hogy egyikük, a majdani fővádlott egy 31 éves korábbi profi futballista, aki ír klubok mellett megfordult Angliában is. Segítőjét, egy 41 éves férfit szintén a labdarúgáshoz köt a munkája. Most mindketten előzetes letartóztatásban vannak, ahol az ír törvények szerint legfeljebb hét napot tölthetnek.