Elmarad az idei pucér kerékpáros felvonulás Philadelphiában

Second "Cologne Naked Bike Ride" Unrest, Conflicts and War CYCLING Demonstrations TRAFFIC Germany North Rhine-Westphalia
02 July 2020, North Rhine-Westphalia, Cologne: Participants of the second "Cologne Naked Bike Ride" ride lightly dressed on their bikes through the city centre. With this action the organizers want to point out the vulnerability of cyclists in road traffic. Photo: Henning Kaiser/dpa
Vágólapra másolva!
Elmarad az idei pucér kerékpáros felvonulás Philadelphiában a világjárvány miatt - közölték a szervezők.

A város nevezetességeit végigjáró, több ezer biciklist vonzó tekerést augusztus végére hirdették volna, de a Covid-19-es esetek száma miatt lefújták a rendezvényt.

Amint weboldalukon írták, "sok vita után úgy érezzük, a legfelelősebb döntés, ha az idei eseményt töröljük". Azt remélik, 2021-ben újra nyeregbe szállhatnak, addig is arra bíztatják a kerékpárosokat, hogy használják ki az utcák kisebb forgalmát, vegyenek fel maszkot és tekerjenek.

A pucér kerékpáros felvonulás a pozitív testképet támogatta, a biciklisek biztonságáért és az ásványi eredetű üzemanyagoktól való függőség ellen emelt szót. A résztvevők 26 kilométert tekertek, elhajtottak az Independence Hall, a Liberty Bell és a Szépművészeti Múzeum mellett, melynek híres lépcsőit a Rocky-filmek tették ismertté.

A 12. Philly Naked Bike Ride idén augusztus 29-én lett volna. Korábban szeptemberben tartották, a hőmérséklet többször is 20-Celsius-fok körülire esett, amit néhányan hűvösnek éreztek, ezért 2019-ben augusztusra helyezték át.