Tyson óriási verést ígért Roy Jones Jr.-nak - videó

GettyImageRank2 nfl Horizontal SPORT AMERICAN FOOTBALL
(FILES) In this file photo taken on September 19, 2019, former world heavyweight champion Mike Tyson before the start of the Tennessee Titans at Jacksonville Jaguars in Jacksonville, Florida. - Tyson, who retired in 2005, said on July 23, 2020, he will make a comeback at age 54, fighting Roy Jones Jr. on September 12 in Los Angeles. On his Legends Only League website, Tyson announced the bout against Jones, a 51-year-old fighter who briefly held the heavyweight title and has fought consistently into his 50s. "It's just going to be amazing," Tyson said. (Photo by James Gilbert / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / AFP)
Vágólapra másolva!
Hivatalossá vált, hogy szeptember 12-én megmérkőzik egymással a profi ökölvívás két legendás alakja, Mike Tyson és Roy Jones Jr. Nem kellett sokat várni az első kedvcsináló videóra.

Bár sokáig arról volt szó, hogy minden idők legfiatalabb nehézsúlyú világbajnoka, azaz Tyson régi nagy riválisával, Evander Holyfielddel fog összecsapni, végül a szakmában nem kisebb névnek számító Roy Jones Jr. lesz az ellenfele a kaliforniai Carsonban található Dignity Health Sports Parkban. Íme az első promóciós videó az összecsapás elé:

A felek közül – nem meglepő módon – Jones a visszafogottabb, aki a maga szempontjából Dávid és Góliát küzdelmeként írja le a nyolc menetre tervezett bemutató mérkőzést. "Hatalmas, óriási" – mondja többször is Tysonról, aki kevésbé szégyellős, és azonnal nagy verést helyez kilátásba ellenfelének.

"Jobb ha összeszeded magad! Vagy azt akarod hogy megalázzalak mások előtt?" – érdeklődött barátian Tyson.

A most 54 éves Mike Tyson 1986-ban Trevor Berbick legyőzésével lett a WBC világbajnoka, amivel azóta is minden idők legfiatalabb nehézsúlyú bajnoka. 1987 és 1990 között a kategória vitathatatlan bajnoka volt, azaz valamennyi nagy szervezet öve nála volt. Pályafutása során 58 találkozójából 50-et megnyert, ezek közül 44-et kiütéssel. Utoljára 15 éve, 2005-ben lépett szorítóba, amikor Kevin McBride a hatodik menetben kiütötte.

Roy Jones Jr. 51 évesen vállalta a meccset, ő 75 profi meccséből 66-ot nyert meg (47 K.O.). Négy súlycsoportban (középsúly, nagyközépsúly, félnehézsúly és nehézsúly) szerzett világbajnoki övet, az egyetlen bokszoló, aki a nagyváltósúlyból indulva jutott el a nehézsúlyú világbajnoki címig. Amatőrként sem volt akárki: az 1988-as szöuli olimpián ezüstérmes lett egy máig vitatott döntőben, ahol még a hazai nézők is füttykoncerttel fogadták, amikor a csúnyán elvert dél-koreai fiú kezét emelte a magasba a vezetőbíró.

Könnyen lehet, hogy nem ez lesz Tyson egyetlen fellépése. A bajnok ugyanis csütörtökön elindította a Legends Only League névre keresztelt turnét, amelynek keretein belül a bokszolók mellett ugyancsak korosodó teniszezők, kosarasok, focisták és baseball sztárok mérhetik össze az erejüket és a tudásukat.