Mike Tysonnal bokszolna az orosz MMA-sztár

Russia Boxing Emelianenko Koklyaev VTB Arena
6090320 30.11.2019 Mixed martial arts (MMA) fighter and heavyweight boxer Alexander Emelianenko celebrates his victory after a boxing bout against world-class weightlifting champion Mikhail Koklyaev in Moscow, Russia. Vladimir Astapkovich / Sputnik
Vágólapra másolva!
Szeretne megküzdeni a ringben Mike Tysonnal a leghíresebb orosz ketrecharcosok közé tartozó Alekszandr Jemeljanyenko.

A 38 éves MMA-sztár Instagram-oldalán közölte, hogy az ökölvívás szabályai szerinti meccset vívna a korábbi nehézsúlyú bokszvilágbajnokkal, aki nemrég jelentette be, hogy újrakezdte az edzéseket, s 53 évesen visszatérésre készül. És, mint az egy a napokban közzétett videón is jól látszik, valóban nincs rossz formában:

"Tyson változatlanul veszélyes, ha nem figyelsz, képes rá, hogy elaltasson..." – nyilatkozta a moszkvai Szport Ekszpressznek Jemeljanyenko, aki egyáltalán nem tartja túl öregnek a bokszhoz az ex-világbajnokot.

Megtiszteltetés lenne számomra, ha egy ilyen legendás emberrel bokszolhatnék, mint ő, aki gyerekkoromban a bálványom volt" – mondta az orosz harcos.

Tyson profiként 1986 és 2005 között vívott 58 mérkőzéséből 50-et megnyert - 44-et KO-val -, és hatszor szenvedett vereséget. 1986 novemberében 20 évesen és négy hónaposan minden idők legfiatalabbjaként lett nehézsúlyú világbajnok, s valamennyi nagyobb szervezetnél eljutott a vb-címig.

Alekszander Jemeljanyenko (piros nadrágban) akcióban:

Jemeljanyenko háromszoros szambó világbajnok, aki két mérkőzés (1 győzelem, 1 döntetlen) erejéig a profi bokszba is belekóstolt, de igazán a vegyes harcművészetekben érzi magát otthon. MMA-szabályrendszerben eddig 36 meccset vívott, ezek közül 28-at megnyert, 20 ráadásul idő előtt. Öt évvel idősebb bátyja, Fjodor Jemeljanyenko túlzás nélkül nevezhető az MMA élő legendájának.