Vágólapra másolva!
Nyolc mérkőzésből álló, nyilvános profi ökölvívógálát rendeztek szombat este Nicaragua fővárosában, Managuában.  

– jelentette ki Rosendo Álvarez korábbi kétszeres világbajnok bokszoló, a gála szervezője. Hozzátette, gondoskodtak megfelelő óvintézkedésekről, hiszen a nézőkkel közölték, ne menjenek két méternél közelebb a ringhez, viseljenek szájmaszkot, a belépéskor pedig megmérték a testhőmérsékletüket. A sportolókra a megszokottnál is alaposabb orvosi vizsgálatok vártak az esemény előtt, de koronavírusteszteket nem végeztek, mert egyikük sem produkált tüneteket.

Az ingyenes belépési lehetőség ellenére a nyolcezer férőhelyes Alexis Argoello Sportcsarnok lelátóin még ezren sem voltak, ezért a rendezők nem is közölték a hivatalos nézőszámot.

Alapos előkészületek:

Az érdeklődők nem maradtak le a mérkőzésekről, hiszen a gálát két televíziótársaság is közvetítette.
Álvarez szerint a 16 helyi ökölvívó nemes egyszerűséggel azért jelentkezett az eseményre, mert dolgozniuk kell.

– mondta.

A kormány továbbra is ragaszkodik ahhoz, hogy Nicaraguát alig érintette a koronavírus-járvány. Az egészségügyi minisztérium csupán 11 megbetegedést és három halálesetet ismert el, eközben a közép-amerikai térség többi országában már összesen 13 ezer pozitív esetről és ötszáz halottról tudnak.

Mindent megtettek a biztonságért:

A nicaraguai labdarúgó- és baseball-bajnokság továbbra is zajlik (előbbire az egész világon csak négy országban van példa), sőt a szombati helyi sportlapok triatlonversenyről és iskolai birkózóviadalról is beszámoltak.

Daniel Ortega államelnök döntése értelmében a 15 napos szünet után a közelmúltban 1,8 millió tanulónak vissza kellett térnie az iskolákba, 170 ezer állami alkalmazottnak pedig a munkahelyére. Áprilisban a kormány turisztikai intézete több mint nyolcvan tömeges eseményt népszerűsített, köztük karneválokat és felvonulásokat.