Saját kertjében épített rúdugrópályát az olimpiai ezüstérmes atléta

2020 Toyota USATF Indoor Championships - Day Two GettyImageRank2 SPORT VERTICAL Track And Field USA New Mexico Albuquerque - New Mexico POLE VAULT MEDAL ADULT Winning Women PORTRAIT Photography Women's Field Event Medalist Albuquerque Convention Center Da
ALBUQUERQUE, NEW MEXICO - FEBRUARY 15: Sandi Morris poses with her medal after winning the Women's Pole Vault during the 2020 Toyota USATF Indoor Championships at Albuquerque Convention Center on February 15, 2020 in Albuquerque, New Mexico. Christian Petersen/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Napokon belül megkezdheti az edzéseket saját építésű rúdugrópályáján Sandi Morris, az amerikaiak olimpiai ezüstérmes atlétája.

A 27 éves Morris szülővárosában, a dél-karolinai Greenville-ben édesapjával közösen alakított ki egy rúdugrásra alkalmas helyet, mindössze két háztömbnyire szülei lakásától, egy futballpálya és egy teniszpálya között. A területen 35 méteres nekifutót csináltak, és már minden felszerelést beállítottak, csak a rúdugrószivacs hiányzik, ami akár már a hétvégére megérkezhet.

- mondta a riói játékok után a 2017-es és a tavalyi szabadtéri világbajnokságon is második Morris, aki elárulta, hogy három hét alatt sikerült felépíteni a pályát, mely 4000 dollárba kerül. A speciális szivacs átlagára 30 ezer dollár, ám ő kapott kölcsön egyet.

A futófelület rugalmas anyagból készült és mozdítható, a sportoló pedig nem tartja elképzelhetetlennek, hogy egyszer majd akár egy városi versenyen használják Greenville-ben. Morris azt sem titkolja, hogy nem saját tervek alapján kellett dolgozniuk, hanem a legutóbbi két szabadtéri vb férfi aranyérmesének, Sam Kendricksnek az édesapja által tavaly készített pályát vették alapul.

- jegyezte meg a sportoló, akinek édesapja már évek óta tervezte, hogy kialakít neki egy ilyen helyet, hogy többet lehessen náluk.

Sandi Morris, olimpiai ezüstérmes rúdugró Forrás: Sandi Morris, Facebook

A fedett pályás szezonban Morris bombaformában versenyzett, minden versenyét megnyerte és egyértelmű esélyesként indult volna a tokiói játékokon, ennek ellenére nem bánkódott az egyéves halasztás miatt, többször is hangsúlyozta, hogy helyes döntés született.

Az optimista rúdugró egyetlen bánata pedig a jelen helyzetben az, hogy távolugró férje, Tyrone Smith nem lehet vele, mert nem tudna helyben edzeni, ráadásul közben gazdasági tanulmányaira is figyelnie kell a Texas Egyetemen.