Késett a hokimeccs kezdése, mert nem volt nadrágja az egyik játékvezetőnek

Russia Universiade Ice Hockey Men Slovakia - Russia
5799190 01.03.2019 The referee Paer Daniel Erikson reacts during the ice hockey match between Slovakia and Russia at the 2019 Winter Universiade in Krasnoyarsk, Russia. Alexandr Kryazhev / Sputnik
Vágólapra másolva!
Nem hétköznapi okból késett egy brit bajnoki hokimeccs kezdése tizenöt percet: az egyik játékvezető megfeledkezett egy fontos, sőt nélkülözhetetlen ruhadarabról.

A Peterborough Phantoms a listavezető Telford Tigerst fogadta, a találkozó azonban a kiírtnál időpontnál 15 perccel később kezdődött, miután az egyik játékvezető, Richard Belfitt nem sokkal a kezdős előtt vette észre, hogy otthon hagyta meccsfelszerelése egyik kellékét, a fekete nadrágját.

A hokibírók speciális nadrágot viselnek, hogy a jóval 100 km/h fölötti sebességgel száguldó korong ne tegyen kárt bennük, ezért (szinte) pótolhatatlan ruhadarabról van szó.

A hazai csapatnak viszont kapóra jött a késedelem, mert, mint a csapatkapitány a BBC-nek elmondta, késésben voltak a bemelegítéssel, és, ha nem értek volna időben a jégre, akkor rögtön emberhátrányban kezdhették volna a meccset.

A negyedóra azonban mindenkinek elég volt, hogy összeszedje magát és a nadrágját, Belfitt játékvezető is teljes uniformisban csúszhatott ki a jégre, hogy három kollégájával levezényelje a találkozót, amit 8-6-ra nyert meg a Telford Tigers.