Vágólapra másolva!
Idén is világsztárok ülnek hajóba a Budapest szívében sorra kerülő Red Bull Vízisprinten.

A Magyar Kajak-Kenu Szövetséggel közös szervezésben a sportolók idén is egy mindössze 100 méteres pályán mérhetik össze erejüket egymással, a közönség pedig igazi világklasszisoknak szurkolhat.

Sándor Tótka a 2018-as Vízisprinten aratott győzelme után Forrás: Ádám Bertalan / Red Bull Content Pool / AP-1WS5N8JEH2111

Magyar színekben lapátot fog mások mellett a szegedi világbajnokságon 200 méteren egyéniben induló, kétszeres Európa-bajnok Lucz Dóra, a junior világbajnok Lucz Anna, valamint a kétszeres világbajnok Tótka Sándor is. A főváros szívében külföldi versenyzők is rajthoz állnak majd, többek között az olimpiai és világbajnok német, Tom Liebschert, a kétszeres Európa-bajnok szerb, Marko Dragoszavljevics és az Eb-ezüstérmes litván, Arturas Seja.

A szárazföldi programok soránban a legbátrabbak a különféle vízisport-eszközökön is kipróbálhatják magukat. A délelőtt folyamán sárkányhajóval, kenukkal és SUP-okkal várják a kilátogatókat.

A főváros támogatásával megvalósuló rendezvényen a sportág olyan hazai legendái is részt vesznek, mint Storcz Botond, Hegedűs Róbert, Beé István és Horváth Gábor.