Vágólapra másolva!
Az Ohio Állami Egyetem (The Ohion State University) csütörtökön kezdeményezte az angol nyelvben határozott névelőként használt the szót.

Miután az egyetem hivatalos nevében szerepel a The szó, és az intézmény a jövőben szeretné azt ruházati termékeken, sapkákon és akár sportcsapatainak mezén is szerepeltetni, csütörtökön beadták a védjegy iránti kérelmüket az Amerikai Szabadalmi Hivatalnak (U.S. Patent and Trademark Office).

"Mint minden más intézmény, az Ohio State is szigorúan őrködik az egyetem márkái és a hozzá tartozó fogalmak védelme fölött, melyek nagyon komoly értéket képviselnek, amelyek a diákjainkhoz, a tanszékeinkhez, valamint a bennünket támogató szélesebb közösséghez tartoznak" – jelentette ki Chris Davey, az egyetem szóvivője.

Az Ohio State University korábban már levédette két amerikaifoci-edző (Woody Hayes, Urban Mayer) nevét, valamint olyan kifejezéseket, mint a Script Ohio és a The Shoe (a cipő). És mielőtt azt hinnénk, hogy egy hétköznapi szót, jelen esetben ráadásul az egyik leggyakoribbat az angol nyelvben, egy névelőt nem lehet levédetni, tévedünk: ha a kérelmező bizonyítani tudja, hogy a megszokottól eltérő módon szeretné azt használni, akkor semmi akadálya.

Márpedig, miután az egyetem, nem a the szó általános használatát akarja magának kisajátítani, aligha lesz akadálya a védjegy bejegyzésének.