Az angolok filmet csináltak arról, hogy nem nyertek semmit

TOPSHOTS Horizontal WORLD CUP FOOTBALL AMERICAN SHOT HANDSHAKE DISAPPOINTED
England's coach Gareth Southgate (L) shakes hands with England's forward Harry Kane after losing their Russia 2018 World Cup play-off for third place football match between Belgium and England at the Saint Petersburg Stadium in Saint Petersburg on July 14, 2018. (Photo by Paul ELLIS / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - NO MOBILE PUSH ALERTS/DOWNLOADS
Vágólapra másolva!
Nehezen hisszük el, de film készült az angol labdarúgó-válogatott nyári, az oroszországi világbajnokságon bemutatott, egy nemzetet egyesítő "meneteléséről".

November 19-én DVD-n és BlueRay formátumban is kapható lesz a Merni álmodni (Dare to Dream) című dokumentumfilm, ami az angol válogatott nagy nyári vb-sikerét dolgozza fel és mutatja be szép színes képekkel. Hogy miért, azt nem könnyű megindokolni.

Oké, lehetett szimpatikus dolgokat találni ebben a csapatban: nem nagyon voltak jó focistáik, de akartak úgy, ahogy rajtuk kívül kevesen, kevesebb volt a nagyképűsködés, nem voltak szem előtt az idióta, reggel nyolcra hullarészeg szurkolóik, akik elmentek Oroszországba, tényleg szurkoltak, és persze Gareth Southgate mellénye.

Ami egyesített egy nemzetet, vagy valami egyesített két hétre valamit Sunderlandtől Portsmouth-ig, de sportszakmai szempontból az angolok most akkor is a nagy semmit ünneplik és vitték filmre. Játszottak hét meccset, abból hármat nyertek meg rendes játékidőben, abból egyet Tunézia (utolsó percben szerzett góllal), egyet Panama (a vb leggyengébb csapata), egyet pedig Svédország (a vb legunalmasabb csapata) ellen. A Kolumbia elleni tizenegyespárbaj tényleg izgi volt, a horvátok elleni elődöntő – talán az egyetlen igazán jó meccsük – drámai, de a végeredmény akkor is egy nagy semmi, egy negyedik hely.

Igen, tudom, Magyarországról lesajnálni egy vb-negyedik helyet elég izé, de, ha már "majdnem összejött" vb-sztorikról és az angolokról van szó, akkor inkább néznék egy jó filmet az 1990-es csapatról, Shiltonnal, Terry Butcherrel, Beardsley-vel, Linekerrel, Gascoigne-nyal vagy John Barnesszal. Hátha egyszer valakinek ez is eszébe jut.