Vágólapra másolva!
Néhány nappal azt követően, hogy a válogatott kézilabdázót, Tomori Zsuzsannát elkapták, mert alkoholt fogyasztott, mielőtt a volán mögé ült, egy válogatott úszó is fennakadt a rendőrök hálójában.

Az augusztus 3-12. közötti glasgow-i úszó Európa-bajnokságra készülő Verrasztó Dávid egy rutinellenőrzés során akadt fent a rostán, tudta meg a Bors. Egy esküvőről tartott haza, amikor megállították a rendőrök, és a szonda alkoholfogyasztást jelzett. A 400 méteres vegyesúszás kétszeres világbajnoki ezüstérmese elismerte a tényt, a rendőrök pedig bevonták a jogosítványát.

A Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) elnöke egy névtelen telefonálótól értesült a történtekről, majd szembesítette a történtekkel a sportolót, aki beismerte a tettét, és jelezte, megbánta a történteket.

"A hatóságok bevonták a jogosítványát, szövetségünk pedig fegyelmi büntetés gyanánt visszakérte szponzori autóját. Viszont ott lehet Skóciában" – mondta Wladár Sándor.

Verrasztó Dávid édesapja, az 1980-as moszkvai olimpián ezüstérmes úszó, Verrasztó Zoltán így kommentálta a történteket:

"Ami történt, megtörtént, a fiam vállalta a felelősségét. Dávid felnőtt ember, tudja, hogy hibázott, amikor egy esküvőn alkoholt fogyasztott, majd kocsiba ült. Most gyalog jár edzésre."

Verrasztó Dávid rövid időn belül a második élsportoló, akit ittas vezetésen érnek: a hónap elején a Győri Audi ETO válogatott kézilabdázója, Tomori Zsuzsanna szaladt bele ugyanebbe a hibába.