A technikai sportok felé kacsingat Hosszú Katinka

Katinka Hosszu Horizontal
Hosszú Katinka a 2009-es római világbajnokságon a 400 méteres vegyesúszásban aratott győzelme után
Vágólapra másolva!
Hosszú Katinka több januári versenyt is kihagyott az elmúlt hetekben, de ez korántsem jelenti azt, hogy csak a szobájában ül. Ha sebességről van szó, akkor ezentúl nem csak a kétszáz vegyes utolsó ötven méterére kell gondolnunk.

Megszokhattuk, hogy Hosszú Katinka nem pihen januárban sem, hiszen míg korábban ez a hónap holtszezonnak számított versenyek terén, addig az elmúlt években egyre több versenyt rendeztek ilyenkor is. Idén azonban az antwerpeni és a luxembourgi viadalok után a Golden Tour sorozat nizzai versenyét is kihagyta, amit azzal indokolt, hogy nem akar úgy rajtkőre állni, hogy nincs száz százalékos formában.

Az elmúlt hetek, lassan hónapok, leginkább Katinka és férfje, Shane Tusup válságba került házasságáról szóltak, így nem csoda, ha a háromszoros olimpiai bajnok nem tudott a tőle megszokott maximalizmussal a felkészülésre összpontosítani. Habár azt nem lehet mondani, hogy ne dolgozna becsülettel, a kikapcsolódás ilyenkor legalább annyit segít, mint egy jó konditermi másfél óra.

Talán ezért is látogatott el Katinka ezen a hétvégén egy gokart pályára, ahol az uszodától ugyan távol volt, de a sebességről nem kellett lemondania.