Meghaladta a hatvan százalékot a jegyértékesítés a téli olimpiára

Phjongcshang
Lakóépületek a 2018-as téli olimpia versenyzőit elszállásoló olimpiai faluban, a dél-koreai Phjongcshang megyében A játékokat 2018. február 9 - 25. között rendezik.
Vágólapra másolva!
A februári, dél-koreai téli olimpia szervezőbizottságának vasárnap nyilvánosságra hozott adatai szerint eddig 655 ezer jegyet adtak el, ami az összes belépő 61 százalékának felel meg.

A sportágak közül jelenleg az alpesi sí tűnik a legnépszerűbbnek, hiszen ott már a jegyek 81 százaléka gazdára talált.

Lakóépületek a 2018-as téli olimpia versenyzőit elszállásoló olimpiai faluban, a dél-koreai Phjongcshang megyében A játékokat 2018. február 9 - 25. között rendezik. Forrás: MTI/EPA/Dzson Hon Kjun

A sorban a sífutók (79) és a rövidpályás gyorskorcsolyázók (74) versenyei következnek, ezzel szemben a sílövészet után kimondottan visszafogott az érdeklődés (41).

A február 9-i megnyitóünnepségre a jegyek 67 százalékát adták már el, viszont a február 25-i záróeseményre még csak 35 százalékot.

A szervezők emlékeztettek arra, hogy a jegyértékesítés kezdeti szakaszában nem a várakozásaiknak megfelelően alakultak a mutatók. November végén még nem érték el az ötven százalékot, ám a dél-koreai házigazdák megnyugtatták őket, mondván,

honfitársaik híresek arról, hogy mindent az utolsó pillanatban intéznek el.