Vágólapra másolva!
A Lincoln City csodával felérő győzelme után a harmadosztályú Millwall is hőstett vitt véghez az FA-kupa nyolcaddöntőjében: 40 percig emberhátrányban futballozva 1-0-ra nyert, így búcsúztatta a Premier League-címvédő Leicester Cityt.

A Leicester City hétről hétre alulmúlja önmagát, a Premier League-ben a tavalyi aranyérem után most tavasszal a kiesés ellen kell küzdenie. Caludio Ranieri csapata legutóbbi öt idegenbeli mérkőzésén négyszer kikapott és csak két gólt szerzett.

A League One-ban szereplő Milwall győztes gólját Shaun Cummings szerezte a 90. percben, a szurkolók a lefújás után örömükben elözönlötték a pályát.

Közel egy évszázada nem éreztek hasonlót a Millwall-szurkolók Forrás: BBC

Felhőtlen boldogságuk érthető volt, hiszen csapatuk 1927 óta, tehát 90 éve nem győzte le az aktuális angol bajnoki címvédőt. Most megtették, így ott lesznek az FA-kupa legjobb nyolc csapata között. Ezzel a góllal:

Szintén 16 órakor lépett pályára a Manchester City, Pep Guardiola együttese 0-0-s döntetlent játszott a másodosztályú Huddersfield Town otthonában, így egy második mérkőzésen kell eldönteni a párharcot.

A Chelsea a másodosztályú Wolverhamptonnal bánt el, a második félidőben. Pedro gyönyörű akció végén bólintott a kapuba.

FA-kupa, nyolcaddöntők:
Millwall-Leicester City 1-0
Huddersfield Town-Manchester City 0-0 (újrajátszás következik)
Middlesbrough-Oxford United 3-2
Wolverhampton-Chelsea 0-2
Korábban:
Burnley-Lincoln City 0-1