Korábbi BL-győzteshez igazolt a Fradi magyar válogatott focistája

VfL Wolfsburg Lifestyle and Leisure clubs and associations soccer Bundesliga Wolfsburg VfL Horizontal ASSOCIATION LOGO TEAM
17 June 2020, Lower Saxony, Wolfsburg: The VfL Wolfsburg logo hangs above the entrance to the AOK stadium at Allerpark. Photo: Hauke-Christian Dittrich/dpa (Photo by Hauke-Christian Dittrich / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)
Vágólapra másolva!
A kétszeres Bajnokok Ligája-győztes VfL Wolfsburghoz szerződött Németh Diána, a Ferencváros 19 éves válogatott labdarúgója.

A német klub honlapján olvasható közlemény szerint a magyar védő 2027. június 30-ig kötelezte el magát. Németh 2020-ban, mindössze 15 évesen mutatkozott be a hazai élvonalban, 2021 októberében pedig a válogatottban is debütált, és eddig 12-szer lépett pályára a nemzeti együttesben.

"Nagyon hálás vagyok a lehetőségért, hogy egy ilyen nagy klubban szerepelhetek, mint a VfL Wolfsburg. Már nagyon várom, hogy együtt eddzek a lányokkal és közösen elérjük a céljainkat" - nyilatkozott Németh Diána.

"Diána 19 éves kora ellenére már sok nemzetközi tapasztalattal rendelkezik klub- és válogatott szinten is.

- mondta a játékosról Ralf Kellermann, a 2013-ban és 2014-ben BL-győztes német egyesület női szakágának igazgatója.

Hozzátette: meggyőződésük, hogy középtávon a Bundesligában is megállja majd a helyét.


"Meg fogja kapni az időt a fejlődésre. Erre lehetősége lesz a Bundesliga-keret napi edzésein, a játékperceket pedig az U20-as csapattal gyűjtheti majd" - fogalmazott.

A hátvéd az FTC színeiben a magyar élvonalban 58 tétmérkőzésen lépett pályára, valamint hat Bajnokok Ligája-selejtezőn játszott. Háromszor emelhette magasba a bajnoki trófeát, és 11 gól fűződött a nevéhez.

Korábban jelentős szerepet vállalt a Wolfsburg női csapatának nagy sikereiben Jakabfi Zsanett, aki 2009 és 2021 között erősítette a csapatot, és a BL-diadalok mellett hat bajnoki címet nyert az együttessel.